İmamoğlu Washington Post'a yazdı: Nasıl yeniden kazanacağım?

Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Washington Post gazetesine yazdı: İstanbul'da seçmenlerin iradesi özgür ve adil olarak ifade edilirse, vatandaşın ilham verici enerjisi otoriter güce karşı durulabileceğini kanıtlayacaktır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak YSK'nin seçimleri iptal kararı ile mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, Washington Post için bir makale kaleme aldı. İmamoğlu, 'İstanbul Belediye Başkanlığı yarışını nasıl kazandım  -ve nasıl yeniden kazanacağım' başlıklı yazısında, "İstanbul'da seçmenlerin iradesi, hukuka hiçbir müdahale olmadan özgür ve adil olarak ifade edilirse, vatandaşın ilham verici enerjisi otoriter güce karşı durulabileceğini kanıtlayacaktır" dedi.

'SEÇİMLERİN YENİLENMESİ BİR KUMAR'

Makalenin başında 31 Mart seçimlerinden önceki şartların kendisi ve partisi aleyhine olmasına rağmen ipi önde göğüslediğini belirten İmamoğlu, 'tüm İstanbullu hemşehrilerinin başkanı seçilmiş olmaktan büyük onur duyduğunu' yazdı. İmamoğlu, seçimlerin yenilenmesi kararını bir 'kumar' olarak niteledi; bu kumarın Cumhurbaşkanı ve müttefiklerine kazanç sağlayıp sağlamayacağının kısa süre içinde anlaşılacağını belirtti.

İmamoğlu'nun Washington Post'ta yayınlanan yazısı şöyle devam ediyor:

”İstanbul, son 25 yıldır, Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'yle aynı kalıptan çıkan siyasi güçler tarafından yönetiliyor. Geçen yıl yarışa girdiğimde eski bakan, başbakan ve meclis başkanı olan deneyimli bir rakiple karşı karşıyaydım. Ancak siyasal ideolojileri ne olursa olsun insanlarla doğrudan iletişime geçerek ve böylece farklılıkların zafiyet değil güç olabileceğini göstererek seçimi kazanabileceğimi düşündüm.

'KORKU SİYASETİNİN DUVARLARINI AŞMAK MÜMKÜN'

Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak korku siyaseti tarafından yaratılan güvensizlik ve düşmanlık duvarlarını aşmanın mümkün olduğunu öğrendim. İyi kent yönetimine odaklanmak, halkın sesini dinleyen bir yerel yönetici olmak benim için hayati önem taşıyordu.

Türkiye'de bugün seçimlere giren her siyasetçi aşırı kutuplaşma ortamıyla başa çıkmak zorundadır. Kendimi seçmenlere doğrudan tanıtarak bu zorluğu aşabileceğime karar verdim. Bu, 15 milyon nüfuslu bir kent için çok büyük bir zorluktu. İstanbul halkına olan sevgi ve saygımı göstermek, kampanyamın temelini oluşturdu. Neden? Çünkü böyle bir yaklaşımın kutuplaşma ve otoriter popülizme karşı önemli bir çare olacağı kararına vardım.

'AKP HAKİMİYETİNDEKİ MEDYAYI İNSANA ODAKLANARAK AŞTIM'

İktidardaki AKP, ülkemizin medyasına egemen. Bu da iktidar karşıtlarının atılım yapmasını büyük ölçüde zorlaştırıyor. Böyle bir iklim, insana odaklanmayı gerektiriyor. Sadece insana odaklanarak seçim yarışında eşit şartlarda rekabet etme umudum olabileceğini düşündüm. Böylelikle her siyasi ve kültürel görüşten olabildiğince fazla insanla yüz yüze görüşmeye başladım. Ben vatandaşlarla bire bir iletişim kurarken kampanyam da bunların video görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı. İstanbul'u sadece birbirimizi dinleyerek ve birlikte hareket ederek iyi yönde değiştirebiliriz.

Bir kentin nabzını tutmanın en iyi yolu cadde ve sokaklarda yürümektir. Bu, benim yapmaktan en çok zevk aldığım işlerden biri. Kafelerde, parklarda, oyun alanlarında, işle ev arasındaki gidiş gelişlerde, okullarda ve camilerde onyıllardır dışlanmış toplumlarla buluşarak güven inşa ediyorum.

'İNSANLAR YATIRIM PROJESİ DİNLEMEK İSTEMİYOR'

Bugün Türkiye'de sıradan vatandaşları dürüstlükle dinleyenler, gerçeği hemen görüyor: ekonomik sıkıntıların ve sosyal adaletsizliklerin üstesinden nasıl geleceğinizi anlatmazsanız insanlar sizi dinlemiyor. İnsanların büyük çaplı mühendislik projelerini, büyük yatırım stratejilerini dinlemeye ne zamanı ne de ilgisi var. Bunun yerine kentsel yoksulluk ve adaletsizliklere odaklanmalısınız.

İstanbul'un hesap verebilen, duyarlı bir belediye başkanına ihtiyacı olduğu şeklindeki mesajım sandıkta meyvesini verdi. İktidar partisinin önümüze çıkardığı sayısız engele rağmen zafer kazandık. Bundan on yedi gün sonraysa Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti.

'ÇOĞULCULUK DÜŞMANIMIZ DEĞİLDİR'

Şimdi her gün görev yapan 155 bin gönüllümüzle birlikte kampanyamız yeniden başladı. Şuna inanıyorum ki, İstanbul'da seçmenlerin iradesi, hukuka hiçbir müdahale olmadan özgür ve adil olarak ifade edilirse, vatandaşın ilham verici enerjisi otoriter güce karşı durulabileceğini kanıtlayacaktır. Gerçek direnç, bölünmelerin diyalogla aşılmasını gerektirir. Bu dersler, Türkiye sınırlarının çok ötesinde de uygulanabilir. Çoğulculuk ülke içinde de dışında da düşmanımız değildir. Çoğulculuğu kucaklamalı, farklılıkların getirdiği gücü kullanmalıyız.” (Amerika'nın Sesi)