Yurt dışındaki barış imzacısına yakalama kararı

Çalışmalarını yurt dışında sürdüren Barış Akademisyeni Z. Gizem Sayın hakkında yakalama kararı verildi. Yarın Türkiye’ye dönecek Sayın'ın havalimanında gözaltına alınabileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış imzacısı akademisyenlerden Z. Gizem Sayın hakkında, akademik çalışmaları nedeniyle yurt dışında olduğu için katılamadığı duruşmada yakalama kararı verildi. Çalışmalarını Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sürdüren Sayın, yarın Türkiye’ye dönecek.

Sayın'ın aldığı davet ile akademik araştırmalarını tamamlamak için Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi yetkili kurullarından 9 ay yurt dışında bulunma izni aldığı belirtilen açıklamada, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı nedeniyle havaalanında gözaltına alınabileceği belirtildi. Açıklamada, “Bu haksız karara, barış isteği üzerine bu şekilde baskı kurmaya çalışan uygulamalara karşı, dayanışma ile barış sözünü yükseltmek ve hocamız Z. Gizem Sayın’ın yanında olmak için, 11.06.2019 Salı günü saat 15.00’te Sabiha Gökçen Havalimanı'na, saat 16.30’da da Çağlayan Adliyesi'ne tüm dostları ve barışseverleri davet ediyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca, Z. Gizem Sayın'ın karar sonrasında, bayram tatilinde uzun gözaltı başta olmak üzere, başkaca keyfiyetlerle karşılaşmamak için, 5 Haziran tarihli uçak biletini değiştirmek ve İstanbul'a gelişini 11 Haziran Salı gününe ertelemek zorunda kaldığı belirtildi. Sayın hakkındaki kararın kaldırılması için 6 Mart’tan bu yana yurt dışında akademik çalışma yürüttüğüne ilişkin belgeler mahkemeye üç kez başvuruda bulunulmuştu. Mahkeme, her defasında başvuruları reddetti. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz da reddedilerek yakalama emrinin devamına karar verildi.  (HABER MERKEZİ)