Genelkurmay Başkanı'nından Akit Haber Müdürü'ne dava

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Akit TV'deki programda generallere yönelik sözleri nedeniyle Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan ve kanal aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, generallere yönelik sözleri nedeniyle Yeni Akit Gazetesi Haberi Müdürü Murat Alan ve Akit TV'ye 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Orgeneral Güler'in avukatı Alaaddin Varol tarafından Ankara 28'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde, "Murat Alan tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve şerefli komutanlarının kişilik ve şahsiyet haklarına saldırı kastıyla hakaretler sarf edildiği" belirtildi.

'SÖZLÜ SALDIRIDA BULUNMUŞTUR'

Dilekçede, "Davalıların haksız saldırısında TSK'nin üst rütbeli vatansever generalleri hedef alınmış, başta Genelkurmay Başkanı, aynı zamanda mesleki geçmişinde pek çok büyük başarıya ve kahramanlığa imza atmış Yaşar Güler olmak üzere ordumuzun şerefli komutanlarına yönelik hukuka ve ahlaka aykırı şekilde sözlü saldırıda bulunulmuştur" denildi.

Güler'in ve TSK'de görevli komutanların manevi zarara uğradığı ifade edilen dilekçede, "TSK mensubu tüm komutanların temsilcisi olan ve bu temsile binaen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve bakanları ile görüşme halinde olan müvekkil, davalı konuşmacı tarafından yaptığı iş ve görüşmeler kastedilerek, ismi ile anılmasa da konumuna yapılan tamamlayıcı sözlerle hedef gösterilmiş ve hakarete maruz kalmıştır" ifadeleri kullanıldı.

VAROL: AKİT A.Ş. VE ALAN SALDIRININ ARKASINDAN DURMAYA DEVAM ETTİ

Güler'in avukatı Alaaddin Varol, AA'ya yaptığı açıklamada, "TSK'de görev yapan vatanperver generallere karşı itibar zedeleyici ve küçümseyici ifadelerle hakaret edilmesi kabul edilemez. Buna karşın gerek Akit A.Ş. gerekse Murat Alan saldırının arkasında durmaya devam etmiş, bu elim hadiseden sonra da yapılan açıklamalarla söz konusu hakaretlerin arkasında durmuştur" dedi.

"Kanal ve şahsın tutumu topluma kötü örnek olmakla birlikte ilgililerin kötü niyetinin de göstergesidir" diyen Varol, "Bu sebeple, bu tatsız hadisenin tekrarlanmaması ve şahısların kötü niyetinin korunmaması amacıyla müvekkilim adına 100 bin lira tutarında manevi tazminat davası açmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU? 

Murat Alan, Akit TV’de 1 Haziran’da yayınlanan bir programda, “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar” ifadelerini kullanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı’nın suç duyurusunun ardından Alan hakkında soruşturma başlatılmıştı. (ANKARA/AA)

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'a saldırıYeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'a saldırı