TKP haberi sert tartışma çıkardı

TKP'nin sandığa gitmeme kararı tartışmalara neden oldu. Tele 1 TV, tepki haberini 'İktidarın ekmeğine yağ sürdünüz' ifadesiyle kullandı. Yazar Fatih Yaşlı, Tele 1'e tepki göstererek, "Bu habercilik değil soytarılıktır" dedi. Tele 1'in sahibi Merdan Yanardağ ise, "Nesnel haber yapmak soytarılık değildir. Asıl soytarılık, haberin nedenini ve içeriğini görmezden gelerek, bütün sol muhalefet odaklarını, bu arada TKP'yi de içeren tek muhalif televizyon kanalı olan TELE 1'in sırf CHP'den reklam almak için haber yaptığını söyleme densizliğidir" diyerek yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Partisi (TKP), 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeyeceklerini duyurdu. Partiden yapılan açıklamada “Bu bir boykot çağrısı değil, bir siyasi tutumdur” ifadeleri kullanıldı.

31 Mart seçimlerinin ardından Ekrem İmamoğlu’nun seçilmiş belediye başkanı olduğunu söyleyen parti, kazanan aday ve onu destekleyen siyasi ittifakın seçimlere katılma kararı almasının etkili bir boykotu fiilen olanaksızlaştırdığını belirtti. Açıklamada “Asıl sorun, genel oy hakkının açıkça gaspıdır ve bu hırsızlık ne yazık ki kabullenilmiştir” ifadesine yer verildi.

Akademisyen-yazar Fatih Yaşlı, Merdan Yanardağ'ın sahibi olduğu Tele 1 TV'nin yaptığı haberi eleştirerek, "Bu habercilik değil soytarılıktır. Hadi bakalım dümdüz yazıyorum. Siz CHP'den reklam alacaksınız diye kimse sizinle bu boktan oyunun parçası olmak zorunda değil" dedi. Yanardağ ise bu eleştiriye, "Nesnel haber yapmak soytarılık değildir. Asıl soytarılık, haberin nedenini ve içeriğini görmezden gelerek, bütün sol muhalefet odaklarını, bu arada TKP'yi de içeren tek muhalif televizyon kanalı olan TELE 1'in sırf CHP'den reklam almak için haber yaptığını söyleme densizliğidir" diyerek yanıt verdi. Yaşlı, bu yanıtın ardından "Hayır, üç beş tivit capsi alıp, bir partiyi politik tavrı üzerinden hedef haline getirecek şekilde haber yapmak, nesnellik de habercilik de değil soytarılıktır" diyerek eleştirilerine devam etti.