Nagehan Alçı'dan Süleyman Soylu'ya: Sağdan biraz aşırı sağa kaydı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında dün akşam canlı yayında tartışma çıktı. Soylu, kendisine 'sandığı küçümseme' eleştirisi getiren Alçı'ya yanıt vermek için canlı yayına bağlandı, Alçı "Sayın Soylu'nun söylemlerinin sağdan biraz aşırı sağa kaydığını görüyorum. Bilmiyorum ne dersiniz?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için yenilenen seçimleri bu kez açık ara farkla kazanmasının ardından, seçim sürecinde iktidarın tezlerini savunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile yine seçim sürecindeki açıklamaları ile tepki çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında tartışma çıktı. Alçı'nın sandığı küçümsemekle eleştirdiği Soylu canlı yayına bağlanarak tepki gösterdi. Alçı ise Soylu'nun seçim öncesindeki aylarda aşırı sağa kaydığını söyledi.

Tartışma, Soylu'nun İstanbul seçimleri ve İmamoğlu'nun zaferi sonrasında ilk açıklaması nedeniyle çıktı. Soylu dün gün gün içinde yaptığı açıklamada, "İstanbul'un, valiye 'it' diyen bir belediye başkanı oldu. Doktorlara şiddet, kadınlara şiddet... İnşallah bizim işimizi zorlaştırmaz" demişti.

'BANA HAKSIZLIKTIR...'

Alçı'nın bu sözleri eleştirmesi üzerine de canlı yayına bağlanarak, "Nagehan hanımın sandığı küçümsemek ifadesinin yanlış olduğunu, 31 Mart’ta haksızlık yapıldığının Türkiye tarafından görüldüğünün altını çizdim. Sandığı küçümsemek sözü bana haksızlıktır" ifadelerini kullandı.

Soylu sözlerine şöyle devam etti: "Dün seçim bitmiştir. Ben şuna çok üzülürüm. Yaklaşık 50 gün İstanbul’da sokak sokak gezdik. Ömrümüz milletin ayağına gitmekle geçti. Nagehan hanım diyor ki “Sandığı küçümsemek” diyor. Birçok meselede kendisini doğru bilgilendirmeye çalıştım. Söylediğim cümle şu; Seçim sonuçlarıyla ilgili soru sorduklarında çok net şunu ifade ettim; 31 Mart sonrasında anti demokrasiyle suçlayanlar dün akşam çığlık atıyorlardı. Bazen kazanmak kaybetmektir. Bazen de kaybetmek kazanmaktır. Biz dünyayı yıkmıyoruz. Aramızdaki temel fark bu. 31 Mart’taki seçimlerde diktatörsünüz değerlendirmesi yapıldı. Sonra seçim yenilendi ve yeni bir sonuç çıktı. 31 Mart’ta söylenenlerin haksızlık olduğunu ifade ediyorum. Hukuka uyanlarla uymayanlar arasında fark olduğunu ifade ediyorum. Böyle bir şey söylemekten edep ederim."

'HADSİZ BİR İSNAT'

Nagehan Alçı araya girerek "Sayın İmamoğlu'nu tebrik etmeniz çok değerlidir. Ben de eleştiri hakkımı kullandım" deyince Soylu bu kez, "Deseydiniz ki 'Süleyman Soylu'nun bu düşüncesini eleştiriyorum'. Ben sandığı küçümsemem. Ömrümüz sandık için mücadeleyle geçti. Aynı zamanda sandıkla buraya gelmiş birisiyim. Sizin yaptığınız hadsiz bir isnattır, ben de kendimi muhafaza ettim" yanıtını verdi.

AŞIRI SAĞ ELEŞTİRİSİNE YANIT: PARTİ POLİTİKASI

Bunun üzerine Alçı, "Ben sayın Soylu'nun söylemlerini oldukça iyi takip ettiğini düşünüyorum. Sayın Soylu'nun söylemlerinin sağdan biraz aşırı sağa kaydığını görüyorum. Bilmiyorum ne dersiniz?" çıkışı yaptı. Soylu ise söz konusu eleştirinin şahsına değil bir parti politikasına yönelik olduğunu ima ederek, "Kendime ait bir siyasal pozisyon tutmam söz konusu değildir. Partinin politikası çerçevesinde yer alırım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Süleyman Soylu: Valiye 'it' diyen bir belediye başkanı olduSüleyman Soylu: Valiye 'it' diyen bir belediye başkanı oldu