Eski Yargıtay üyesi Mustafa Kılıç'a 7 yıl 6 ay hapis cezası

Meslekten ihraç edilen eski Yargıtay üyesi Mustafa Kılıç'a "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nce, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu sanık eski Yargıtay üyesi Mustafa Kılıç ve avukatı katıldı.

Duruşmada, Kılıç ve avukatı esasa yönelik savunmalarını yaptı. Kılıç, "üniversite yıllarından itibaren içinde bulunduğu ve toplantılarına katıldığı örgütün talimatıyla Yargıtay üyesi seçildiği ve YARSAV'a üye olduğu" suçlamalarını reddetti ve beraatine karar verilmesini istedi.

Savunmaların tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi. Aranın ardından Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi heyetinin aldığı karar, daire üyesi Abdurrahman Orkun Dağ tarafından açıklandı.

Sanık Mustafa Kılıç'a, "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla alt sınırdan uzaklaşılarak 6 yıl hapis cezası verildi. Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören kanun maddesi nedeniyle ceza 9 yıla çıkarıldı.Sanığın cezası, duruşmalardaki iyi hali gerekçesiyle ceza 7 yıl 6 aya indirildi.

Heyet, sanığın tutuklu bulunduğu sürenin infazından düşülmesine ve tutukluluk şartlarının devamına karar verdi. (ANKARA/AA)