Eski başyaver Bekir Furkan Özdaban için 15 yıl hapis istendi

Eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ davasında yargılanan eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Bekir Furkan Özdaban ve avukatı katıldı. Mahkeme Başkanı Ahmet Nazmi Alp, önceki celsede alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu, buna ilişkin sanık ve avukatının beyanını aldı.

Ardından söz verilen duruşma savcısı, bu aşamada dosyanın tamamlandığını belirterek, esasa ilişkin mütalaasını sunacağını söyledi. Savcı, Özdaban'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Özdaban ve avukatı, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmek için süre istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Bekir Furkan Özdaban, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde başyaverlik görevine getirilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde de kısa süre başyaverlik yapmıştı. Özdaban, 30 Ağustos 2015'te görevini Kurmay Albay Ali Yazıcı'ya devretmişti. Ali Yazıcı da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK'den ihraç edilmiş ve hakkında dava açılmıştı. (ANKARA/AA)

Erdoğan'ın eski başyaveri Yazıcı'nın yeniden yargılanmasına başlandıErdoğan'ın eski başyaveri Yazıcı'nın yeniden yargılanmasına başlandı