Kriz Meclis’i de vurdu: Yemek ücretlerine zam geliyor

Artan girdi fiyatları nedeniyle Meclis restoranlarındaki yemek ücretlerine zam yapılması kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında toplandı.

Toplantıda, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum içeren Meclis güvenlik yönetmeliğinde değişiklik taslağı görüşüldü. Yeni yönetmelik cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların Meclis’e giriş-çıkışlarındaki kuralları da içeriyor. Dışarıdan atanan bakanlara Meclis’e girişte eski sistemde olduğu gibi araç kartı verilmesi, serbest kart verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Edinilen bilgiye göre TBMM Başkanvekili Levent Gök, bu duruma itiraz etti. Bakanların Meclis’ten seçilmiş, güvenoyu almış bakanlar olmadığına dikkat çeken Gök, yürütme tarafından atanmış bakanlara parlamenter sistemdeki bakanlar gibi hak verilmesinin doğru olmadığını söyledi.

'KORUMALAR MECLİS’İN SAYGINLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR'

Toplantıda salı günü yapılan grup toplantılarında Meclis’e gelen Cumhurbaşkanlığı korumaları da gündeme geldi. Meclis’teki güvenlikten, kolluğun idaresinden Meclis başkanının sorumlu olduğuna dikkat çeken Gök, Cumhurbaşkanlığı korumalarının Meclis’te bulunmasının uygun olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı korumalarının milletvekillerini itmek gibi sıkıntılı durumlara da neden olduğuna dikkat çekilen toplantıda bu durumun önlenmesi istendi. Meclis korumalarını bypass eden tablonun Meclis’in saygınlığına gölge düşürdüğü ifade edildi. Meclis Başkanı Şentop, bu konuyu görüşeceğini ifade etti.

GRUBU BULUNMAYAN PARTİLERE SÖZ HAKKI

Toplantıda Meclis’te grubu bulunmayan 1-2 milletvekili ile temsil edilen siyasi partilerin söz hakları da konuşuldu. Bu partilerin konuşma haklarının Meclis başkanvekillerinin inisiyatifine bırakılmaması, bir güvenceye bağlanması istendi. Ayrıca bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Meclis’ten Cumhurbaşkanlığına bağlanan Milli Sarayların yeniden Meclis’e bağlanması talebi de toplantıda gündeme getirilen başlıklar arasında yer aldı.

YEMEK ÜCRETLERİNE ZAM

Edinilen bilgiye göre toplantıda yemek ücretlerine zam yapılması kararı alındı. Artan girdi fiyatları nedeniyle alınan karar doğrultusunda Meclis Genel Sekreterliği bir çalışma yapacak. Yemek ücretleri kâr etmeyecek şekilde ama maliyeti tam karşılayacak şekilde arttırılacak.