Rıza Saygılı son yolculuğuna uğurlandı

Evrensel gazetesi yazarı Rıza Saygılı bugün Karacaahmet mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel gazetesi yazarı, eğitimci ve çevirmen Rıza Saygılı, İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Kanserle mücadele eden ve 30 Haziran günü hayatını kaybeden Saygılı için düzenlenen cenaze törenine, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF)  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çarman da katıldı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan cenazede yaptığı konuşmada, “O hayatın en zorlu koşullarında, işçi sınıfının davasına olan inancı, o inancı sağlamlaştıran bilinciyle örnek bir işçi sınıfını neferi olmuştur” dedi. Gürkan, Saygılı’nın enternasyonalist komünist hareketin bir parçası olduğunu söyledi.

DİDF Yöneticisi Ali Çarman ise, “Rıza bir Kürt devrimcisiydi ama en basit sorundan en karmaşık soruna kadar, dünya sorunlarına sosyalist felsefenin penceresinden bakıyordu. Rıza yoldaşımız yanımızda olduğunda kendimizi güvende hissediyorduk ama bu güven  kaba bir kuvvetten kaynaklanmadığını söyleyen Çarman, “Bu inancın ve bilincin, halkımızın deyişiyle taşı taşın üstüne koyma becerisinin bir karşılığıydı” dedi. Rıza Saygılı'nın ağabeyi Mehmet Saygılı ise, “Yüzünüzde Rıza'nın göz izlerini arayın. Rıza'nın olduğu yerde çaresizlik yoktu” dedi. (HABER MERKEZİ)