Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu ve Akşener, Erdoğan’ı nasıl alt etti?

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, Cumhur İttifakı liderlerin 31 Mart’ta önde planda olduğunu ama 23 Haziran'da MHP lideri Bahçeli'nin öne çıkmadığını belirtti. Yetkin, yazısında "Seçime bir hafta kala Erdoğan, Yıldırım’ı geri planda bırakıp tek başına risk aldı. Dolayısıyla kaybeden Yıldırım değil, Erdoğan oldu" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, CHP ve İYİ Parti'nin büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde aldığı sonuçları değerlendirdi.

Yetkin, kişisel web sitesinde yayınladığı "Kılıçdaroğlu ve Akşener, Erdoğan’ı nasıl alt etti?" başlıklı yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, AK Parti ve MHP'yi "önemli siyaset gıdaları zıtlaşmadan mahrum bıraktığını belirtti. Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"AK Parti-MHP’nin 'A-Takımı' saplantısı karşısında, CHP-İYİ’nin ülke çapında tanınmasa da şehirlerinde tanınan ve benimsenecek adaylar taktiği başarılı oldu.

Kılıçdaroğlu da, Akşener de mümkün olduğunca hem 31 Mart, hem de 23 Haziran İstanbul’da geri planda kaldılar; sadece örgütlerinin ihtiyaç olduğunu söylediği yerlerde göründüler. 31 Mart’ta hem Erdoğan, hem Bahçeli adaylarını gölgeleyecek kadar öndeydi. Doğrusu 23 Haziran’da Bahçeli, Erdoğan 'beka' siyasetinde vazgeçip gözünü Kürt oylara dikince önce çıkmadı. Erdoğan da başta öyle davrandı, ama seçime bir hafta kala Erdoğan, Yıldırım’ı geri planda bırakıp tek başına risk aldı. Dolayısıyla kaybeden Yıldırım değil, Erdoğan oldu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, liderliğin bazen geride durmayı bilmek olduğunu gösterdi. 

Kılıçdaroğlu-Akşener ikilisi, Erdoğan-Bahçeli ikilisini önemli siyaset gıdaları olan zıtlaşmadan mahrum bıraktı, aynı zamanda bağırıp çağırmadan, hakaret etmeden de siyaset yapılabileceğini de gösterdi."

YAZININI TAMAMI