ODTÜ inşaat kararını gözden geçirecek

ODTÜ'de öğrencilerin karşı çıkmasına karşın ağaçlar kesilerek yurt inşaatına başlanmasının ardından gelen tepkiler üzerine üniversite yönetiminin yurt yapma planını gözden geçirme kararı aldığı açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, belediye olarak yurt inşa edip hibe etmeyi teklif etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer, ODTÜ yönetiminin, ağaçların olduğu bölgede yapmayı planladığı Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduyla ilgili kararını gözden geçirme kararı aldığını duyurdu. CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer "ODTÜ Yönetim Kurulu yaptığı toplantı sonucu, Kavaklık alandaki inşaat planıyla ilgili gözden geçirme kararı aldı. İşte mücadelenin sonucudur bu. Başkan Mansur Yavaş’ın önerisi de geçerlidir. Daha fazla ağaç kesilmesin, belediyemiz yurt yapıp ODTÜ’ye hibe edebilir" dedi.

ODTÜ kampüsünde yurt binası inşaatına karşı direnen öğrenciler eylemlerinin 55'inci gününde polis tarafından tartaklanarak dışarı çıkartılmıştı. İş makinelerinin kampüse girip ağaçları kesmeye başlayınca öğrenciler rektörlüğe yürüyüş başlatmıştı. Çankaya Belediyesi inşaatın ruhsatsız olduğunu açıklayarak tutanak tutmuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ODTÜ Rektörü Verşan Kök ile görüşmüştü. Yavaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ankaralıları ve tüm kamuoyunu doğru bilgilendirecek ve sorunu çözüme kavuşturacak bir süreci karşılıklı uzlaşma ile sürdüreceğiz. Kamu vicdanını korumak için çabalarımız devam etmektedir” demişti. (HABER MERKEZİ)

ODTÜ'de direniş sonuç verdi, ağaç kesimi durdurulduODTÜ'de direniş sonuç verdi, ağaç kesimi durduruldu