Esenler Otogarı'nın otopark bölümü İBB'ye devredildi

İstanbul Esenler Otogarı'nın otopark bölümü 5 yıllığına belediyeye bağlı İSPARK'a devredildi. Karar İBB meclisinde alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerde alt katlarındaki tenhalıkla gündeme gelen ve polisin operasyon düzenlediği Esenler Otogarı'nın bir bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü meclis toplantısıyla birlikte belediyeye devredildi. Alınan kararın ardından otogardaki otopark bölümü, İBB'ye bağlı şirketlerden İSPARK bünyesine dahil oldu.

Komisyon kararına göre, Esenler Otogarı'nın otopark bölümü ilk 1 saat ücretsiz olacak ve gelirin yüzde 25'i belediyeye ödenecek. Gazeteci Dinçer Gökçe'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, 5 yıl boyunca İSPARK'ın işleteceği otoparkın günlük gelirinin 1 milyon lira civarında olduğu tahmin ediliyor.

Gökçe attığı tweetlerde, otogardan günlük çıkış yapan 2 bin otobüsten ortalama 130 TL, 168 yazıhaneden aylık 400 TL, gar çalışanlarının araçları ile servis araçlarından aylık 70'er TL alındığını yazdı. Gökçe ayrıca paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Otogarın işletmecisi AVTER şirketi Galip Öztürk'ün. Şirketin yönetiminde Öztürk'ün 2 kızı ile Mustafa Yıldırım, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül yer alıyor. Kızılay eski genel müdürü Tekin Küçükali de eski şirketin yöneticiydi."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İBB Meclis toplantımızda İstanbul Otogarı'nın otopark bölümünün İSPARK'a devri kararı oy birliği ile geçti. Bu alanın verimli ve güvenli bir şekilde kullanımı ile ilgili çalışmalara başlıyoruz" mesajını paylaştı. (HABER MERKEZİ)