Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

İBB Başkanı İmamoğlu, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz" ifadelerini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti.

İmamoğlu, beraberindeki ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleriyle Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. İmamoğlu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misakı Milli Kulesi'ne geçen İmamoğlu, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Ekrem İmamoğlu, deftere şunları yazdı:

"Bugün manevi huzurunuzda, 1919 yılında başlattığınız Kuvayımilliye ruhunun 100. yılında aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi ve maneviyatını koruyarak milli unsurlarımızdan asla taviz vermeyerek hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

İMAMOĞLU'NUN 31 MART'TAN SONRA İMZALADIĞI DEFTER GERİ ÇEKİLMİŞTİ

31 Mart yerel seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almadan önce de Anıtkabir'i ziyaret etmişti.

İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalarken "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" unvanını kullanmasına Milli Savunma Bakanlığı ve AK Parti tepki göstermişti. İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bakanlığın defteri geri çektiğini açıklamış ve "Bu yaptığı protokol usulü açısından yanlıştır. Hiçbir zaman bizler oradaki usule erkana aykırı hareket etmemişizdir. Ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı defteri oradan çekti, aldı" demişti. (ANKARA/AA)

MSB'den Ekrem İmamoğlu açıklaması: Tören usule uygun değilMSB'den Ekrem İmamoğlu açıklaması: Tören usule uygun değil

AK Parti'den İmamoğlu'na Anıtkabir eleştirisi: Bu şekilde bir istismara gerek yokAK Parti'den İmamoğlu'na Anıtkabir eleştirisi: Bu şekilde bir istismara gerek yok

Erdoğan'a Anıtkabir yanıtı: Yine gider, yine yazarımErdoğan'a Anıtkabir yanıtı: Yine gider, yine yazarım

Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusuEkrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu