Tefecilere operasyon

Adana merkezli tefecilik operasyonu: Gözaltına alınan 15 kişiden 2'si tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana merkezli iki ilde düzenlenen tefecilik operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 31 Temmuz'da Adana ve İstanbul'da tefecilik yaptıkları ileri sürülen şebekeye yönelik operasyonda gözaltına aldığı 15 kişinin sorgusu tamamlandı.

Şebekenin liderleri olduğu iddia edilen M.Y.M. ve A.Ş'nin de aralarında bulunduğu şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüphelilerden M.Y.M. ve A.Ş'yi tutukladı, 4'ünü ev hapsi olmak üzere 13'ünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Polis, teknik ve fiziki takibin ardından 31 Temmuz'da haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 kişiyi gözaltına alınmıştı. Polisin Çukurova ilçesindeki lüks evde yaptıkları aramada alacak defteri, boş ve dolu senetler, çek fotokopileri, cep telefonları, bilgisayar, dijital materyal ile iki ruhsatsız tabanca, iki av tüfeği ve çok sayıda mermi bulunmuştu.

Emekli, dul ve yetim maaşı alan kişilere tefecilik yöntemiyle para vereceğini söyleyen şebekenin, bunun karşılığında maaşların kendi hesaplarına yönlendirilmesini sağladıkları ancak vadettikleri parayı vermeyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilmişti.

Şebekenin, hesaplarına yönlendirilen parayı çekerek 71 kişiyi yaklaşık 7 milyon 700 bin lira dolandırdıkları öne sürülmüştü.

(ADANA-AA)

Etiketler gözaltı adana tefeci