Otogar otoparkı davasında ihtiyati tedbir kararı

Mahkeme, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı otoparkının İBB'ye devriyle ilgili dava sonuçlanana kadar İBB'nin tahliye, yıkım ve benzeri tüm kararlarının engellenmesi için ihtiyati tedbir kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz Demokrasi Otogarı (eski adıyla Esenler Otogarı) otoparkının İSPARK'a devri süreciyle ilgili yeni bir karar çıktı. Otogarı işleten derneğin, süresi dolan sözleşmesinin uyarlanması talebiyle açtığı davada, davanın akıbeti belli olana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından alınan tahliye kararı ile olası yıkım ve benzeri tüm kararların engellenmesi için “ihtiyati tedbir konulmasına” karar verildi.

İBB Meclisi'nin 11 Temmuz'da yapılan toplantısında işletme sözleşmesi biten 15 Temmuz Demokrasi Otogarı otoparkının, belediye şirketlerinden İSPARK'a devredilmesine karar verildi. Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi'nin başvurusu üzerine mahkeme yürütmeyi durdurdu. İBB'nin karara itirazını görüşen İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, otoparkı işleten dernek ve şirket tarafından 30 Nisan 2019'da açılan “sözleşmenin uyarlanması” davasında İstanbul 20'nci Asliye Hukuk Mahkemesi bugün yeni bir karar aldı.

Ara kararda, davacıların 1 Ağustos 2019 tarihli dilekçesinde, bu davanın akıbeti belli olana kadar İBB tarafından alınan tahliye kararı ile olası yıkım ve benzeri tüm kararların engellenmesi yönünde ihtiyati tedbir uygulanmasını talep ettiği aktarıldı.

Dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda talep yerinde görüldü. 5 Ağustos 2019 tarihli duruşmada, 30 bin TL teminat yatırıldığı takdirde ihtiyati tedbir konulmasına karar verildi. Kararın henüz İBB'ye ulaşmadığı, ulaşmasının ardından tüm yasal yolların kullanılacağı öğrenildi.