HDP Milletvekili Oya Ersoy’un hesabına erişim engeli!

Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği çok sayıda sosyal medya hesabı ve internet sitesine erişim engeli kararı verdi. Twitter hesabı mahkeme kararıyla engellenen HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, “Kendileri gibi düşünmeyen herkesin sesini kısma operasyonu bu” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile 136 adresin erişiminin engellenmesine karar verdi. Erişimin engellenmesi kararı verilen adreslerin arasında Bianet, Gazete Fersude’nın aralarında yer aldığı bazı yayın organları ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un Twitter hesabı da yer aldı.

Hesabına erişim engeli kararına ilişkin Gazete Duvar’a konuşan Ersoy, “Kendileri gibi düşünmeyen herkesin sesini kısma operasyonu bu. Ankara Sulh Ceza Mahkemesi otomatik olarak OHAL sürecinden bu yana her türlü muhalif düşüncenin ifade kanallarını kapatmak için hareket ediyor. Hiçbir itirazdan da sonuç alınamıyor. Bu yeni bir şey değil ama milletvekili hakkında böyle bir karar vermiş olmaları ilk. Karara dair girişimlerimiz olacak ama hiçbir şekilde muhalefetin sesini kısamayacakları açık” dedi.

BİANET’İN TÜM İÇERİĞİNE ERİŞİM ENGELİ!

Mahkemenin verdiği kararla birlikte engellenen internet siteleri arasında 2000 yılından bu yana yayın hayatına devam eden ‘Bianet.org’ da yer aldı. Mahkemenin gerekçesini açıklamadığı kararıyla birlikte Bianet’in tüm içeriği engellenmiş oldu.

Erişimin engellenmesi kararı verilen URL adresleri arasında Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, ve haber portalları da yer alıyor. (DUVAR)

Bianet'e erişim engeliBianet'e erişim engeli