Karamollaoğlu: İktidar betonun yenmediğini idrak edemiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündemle ilgili basın açıklaması yayımladı. "İktidarın ciddi bir dış politikadan yoksun" olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, Kaz Dağları'ndaki altın madeni faaliyetlerini "iktidar ne yazık ki beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu bir türlü idrak edemiyor" diyerek eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yayımladığı basın açıklamasında Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi. "İktidarın ciddi bir dış politika vizyonundan yoksun olmasının" altını çizen Karamollaoğlu, İdlib meselesinde Türkiye'nin "itibarının kalmadığını" ifade etti. Hükümetin Asya açılımı çıkışına da değinen Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'a "umut bağlanmasının çaresizlik olduğunu" söyledi. Karamollaoğlu, Kaz Dağları'nda altın madeninin Ege için büyük sorun oluşturduğunu da ifade etti.

Karamollaoğlu basın açıklmasında dış politikadaki "yetersizlikleri" de şöyle özetledi:

"- Hatırlayınız Irak işgaline verilen destek öyle bir noktaya varmıştı ki, dönemin Başbakanı ABD askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için Amerikan’ın önde gelen gazetelerinde yayınlanan yazısında işgal kuvvetlerine dua ve niyazda bulunmuştu.

-Suriye iç savaşı körüklendi, 2 haftada Cuma namazını Emeviye Camiinde kılmayı hayal ederken, 7 yılı aşkın süredir bitmeyen bir savaşla karşı karşıya kalındı. Bugün Suriye en önemli baş ağrısı haline dönüşmüşse bunun en büyük sorumlusu, bu coğrafyada küresel güçlerin at oynatmasına zemin hazırlayan bu iktidardır.

-Libya da kafa karışıklığına kurban gitti. Libya’nın şu an ki hale gelmesinin de önde gelen sorumlusu yine bu iktidardır. Önce NATO’nun ne işi var Libya’da denildi ancak hem de 1 hafta sonra NATO’nun Libya’ya müdahalesine en fazla destek veren maalesef yine bu iktidar oldu.

-Yemen’deki katliama sessiz kalındı ve hala sessiz kalınıyor. Katliam ve zulümler gündemden düştü.

- Arakanla ilgileniliyormuş gibi yapıldı ama katliamların son bulması adına doğru düzgün bir mesafe kat edilemedi.

-Üzülerek ifade etmeliyiz ki Mavi Marmara şehitleri üzülerek ifade edelim ki, adı sözde tazminat, kendisi bağış olan 20 milyon dolara gündemden düşürülmek istendi. Şimdi kalkmışlar yeni politikalar oluşturacaklarını, yüzlerini artık Asya’ya çevireceklerini söylüyorlar. Bu akılla ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir mesafe kat edemezler.

'EGE'NİN BÜTÜN SU KAYNAKLARI TEHDİT ALTINDA'

Karamollaoğlu, Kaz Dağları'nda devam eden altın madeni arama faaliyetlerine ve artan tepkilere de değindi. Altının "siyanür kullanılarak" aranmasını eleştiren Karamollaoğlu, bu yüzden "Ege'nin bütün su kaynakları da tehdit altında" dedi. Karamollaoğlu, "Eğer suyumuz ve toprağımız kirlenirse dünyanın en değerli hazinelerine de sahip olsak bir işe yaramaz. Fakat iktidar ne yazık ki beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu bir türlü idrak edemiyor. Yahut dar boğazın içine düştüğü için anladı da anlamamış gibi yapıyor!" (HABER MERKEZİ)