Soylu: 2016'dan bu yana polis açığını kapatmaya çalışıyoruz

Diyarbakır'da polis eğitim merkezi mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "17-25 Aralık sürecinden sonra yaklaşık 33 bin personel ihraç edildi ve 5 binin üzerinde personel de açıkta. Ancak 2016'dan bu yana bu açığı kapatmaya çalışıyoruz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM) 23'üncü Dönem Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Süleyman Soylu, 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından 33 bin polisin meslekten ihraç edildiğini belirtti ve şunları söyledi:

"17-25 Aralık sürecinden sonra yaklaşık 33 bin personel ihraç edildi ve 5 binin üzerinde personel de açıkta. Ancak 2016'dan bu yana bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Benzeri bir durum diğer kurumlarımızda da yaşandı. Bu tabloya bakınca Sokullu Mehmet Paşa'nın ünlü sözü aklıma geldi. Ünlü sadrazam, İnebahtı yenilgisini hatırlatan Venedik Büyükelçisine der ki 'siz bizim İnebahtı'da sakalımızı tıraş ettiniz, biz Kıbrıs'ı aldık, sizin kolunuzu kestik. Kesilen kol yerine çıkmaz ama kesilen sakal, yerine daha gür çıkar.' İşte 15 Temmuz'da bu ülkeye zarar verdiklerini, bu ülkeden bir şeyler koparacaklarını zannedenler, umdukları hiçbir şeye ulaşamadılar."

PKK yöneticilerine yönelik operasyonlar yapıldığını belirten Soylu, "Sadece bu yıl 7 ayda, PKK terör örgütünden 87 üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Geçen yılın tamamında bu sayı 110'du. Bütün dağ kadroları çözülüyor. Valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız eliyle, jandarma ve emniyet istihbaratımız kanalıyla aileleriyle görüşüyoruz ve ikna faaliyetlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Kurban Bayramı için trafik tedbirleri alındığını dile getiren Soylu, "19 ilimizde 88 saat helikopterle, 78 ilde bin 377 saat drone'larla denetim yapılacak. Son 10 yılda, bayramlarda kazaların en yoğun olduğu 18 ildeki 20 güzergahta her 10 kilometrede bir ekip görevlendirilecek. Jandarmamızla beraber 116 bin 236 trafik personeli, 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak" dedi. (DİYARBAKIR/AA)