Devrimci Demokrat Maden Mühendisleri'nden Kaz Dağları açıklaması

Kaz Dağları'nda altın madeni arama faaliyetinin yarattığı doğa tahribatına çeşitli kurumlardan tepkiler gelirken Devrimci Demokrat Maden Mühendisleri de konuyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin doğal kaynaklarının tahribine dikkat çeken açıklamada "Ülkemizde ve dünyada halkların yararına olmayan her türlü sömürü madenciliğine karşı, her yerde her alanda sermayenin saldırıları karşısında, meslek onurumuzu koruyarak halkların mücadelesinin yanında olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Maden Mühendisleri Odası'nın Kaz Dağları’nda altın madenciliği üzerine hazırladığı rapora maden mühendisleri yanıt verdi. Devrimci Demokrat Maden Mühendisleri tarafından yapılan açıklamada, insanlığın ortak değerlerinin, bir avuç insanın çıkarı için tahrip edildiğine dikkat çekilerek “Devrimci Demokrat maden mühendisleri olarak; bu zorlu mücadelede ülkemizin doğal kaynaklarını emperyalistlerden ve yerli işbirlikçilerinden korumak öncelikli görevimizdir” denildi.

Devrimci Demokrat Maden Mühendisleri tarafından yapılan “Ülkemizi ve Mesleğimizi Sermayeye Teslim Etmeyeceğiz” başlıklı açıklamanın tamamı şöyle:

“Sermaye, her alanda uyguladığı yıkım ve yoketme politikalarını AKP eliyle fütursuzca hayata geçirmektedir. Hasankeyf'ten Munzur'a, AOÇ'den Kuzey Ormanlarına, Kaz Dağlarından Cerattepe'ye, Akkuyu'dan İnceburun'a vb. yaşam alanlarımızı talan etmekte, kâr uğruna yok etmektedir. İnsanlığın ortak değerleri, bir avuç insanın çıkarı için tahrip edilmektedir.

Son günlerde Kanada kökenli uluslararası altın tekeli Alamos Gold’un faaliyetleri nedeniyle Kazdağları’nda yaşanan ve duyarlı kamuoyunun tepkisini çeken katliamın görüntüleri, vahşi kapitalizmin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu olayda kamuoyunda değişik görüşler ortaya sürülmüş, taraf olunmuştur.

'Bilimi ve tekniği sömürgenlerin değil, emekçi halkın hizmetine sunma' sorumluluğu olan biz mühendislerin tarafı bellidir ve halkımızın yanıdır. Bu sorumluluk çizgisi; Teoman Öztürk'lerden başlayarak Rüştü Ovalıoğlu, Seçkin İnceefe, Çetin Uygur, Hüseyin Özlütaş, Serdar Ömer Kaynak ve pek çok yurtsever meslektaşımız ile devam eden bir mücadele çizgisinin onurlu eksenidir.

Devrimci Demokrat maden mühendisleri olarak; bu zorlu mücadelede ülkemizin doğal kaynaklarını emperyalistlerden ve yerli işbirlikçilerinden korumak öncelikli görevimizdir. Ülkemizde ve dünyada halkların yararına olmayan her türlü sömürü madenciliğine karşı, her yerde her alanda sermayenin saldırıları karşısında, meslek onurumuzu koruyarak halkların mücadelesinin yanında olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Doğal Kaynakların gerçek sahipleri halktır." (HABER MERKEZİ)