THK: İçişleri müfettişlerinin dahil olması bize güç ve umut verdi

THK, İçişleri Bakanlığı'nın kurumda usulsüzlük iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine açıklama yaptı: "İçişleri müfettişlerinin de dahil olması bizlere güç ve temiz bir THK ideali için umut vermiştir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Kurumu, İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu hakkında açıklama yaptı. Suç duyurusunun mevcut yönetimle ilgili olmadığı belirtilen açıklamada, THK yönetiminin de geçmiş dönemlerle ilgili suç duyurularında bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, "THK’da devam eden geçmişe yönelik soruşturmalara İçişleri müfettişlerinin de dahil olması bizlere güç ve temiz bir THK ideali için umut vermiştir" denildi.

İçişleri Bakanlığı, usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle THK ve Kızılay yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "THK meselesi maalesef girdaba girmiş bir meseledir. Yakın döneme dair usulsüzlükler tespit edildi. THK'nin yönetimi boşluktadır 26 Haziran'dan itibaren" demişti.

'RAPORLARIN HİÇBİRİNİN GEREĞİ YAPILMADI'

THK, İçişleri Bakanlığı'nın suç duyurusu hakkında yazılı açıklama yaptı. THK'nin geçmiş dönemlerden kalan 1.4 milyar lira borcu olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugüne kadar geçmişte İçişleri Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve YÖK gibi kurumların hazırladığı raporların hiçbirinin gereği yapılmamıştır. Uluslararası bağımsız denetim kurumunun yaptığı çalışmalar sonucu THK’nın tüm şirketlerinin iflasta olduğu, tüm mallarının hacizli olduğu tespit edilmiş, idari ve adli kovuşturmayı gerektiren onlarca dosya ortaya çıkarılmıştır."

İçişleri Bakanlığı THK ve Kızılay yöneticileri için suç duyurusunda bulunduİçişleri Bakanlığı THK ve Kızılay yöneticileri için suç duyurusunda bulundu

'20 SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU'

THK'nin de dosyalarla ilgili suç duyuruları yaptığı belirtilen açıklamada, "THK, bu çerçevede ilgililer hakkında suç duyurularını yapmaya başlamış aynı zamanda İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü ve Devlet Denetleme Kurulu’na çağrıda bulunmuştur. Bugüne kadar 20 suç duyurusunda bulunulmuş, suç duyurularının daha da artacağı görülmektedir" denildi.

'MAHKEMEDEN ESKİ YÖNETİCİLERİN YERİNE KAYYUM ÜYE İSTENDİ'

İçişleri Bakanlığı'nın suç duyurusunun mevcut yönetime yönelik olmadığı kaydedilen açıklama, şöyle devam etti:

"THK’da devam eden geçmişe yönelik soruşturmalara İçişleri müfettişlerinin de dahil olması bizlere güç ve temiz bir THK ideali için umut vermiştir. Bu suç duyurusu şu anki Yönetimin görev süresini kapsamamaktadır. Ayrıca, geçmiş dönemde sorumluluğu olup yargıya sevk edilen eski Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri yerine mahkemeden 'kayyum üye' talebinde bulunulmuş, adli yılın başlamasıyla birlikte bu talebin değerlendirilip sonuca bağlanması beklenmektedir." (HABER MERKEZİ)