İBB su baskınları için 437 milyon lira harcayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos'ta yaşanan sel ve su baskınlarının ardından altyapı çalışmalarına başlayacağını duyurdu. Belediye kısa ve orta vadeli işler için 437 milyon lira harcayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Ağustos'ta İstanbul'da can ve mal kaybına yol açan su baskınlarının ardından eylem planı hazırladı. İBB, belirlediği 16 kritik noktada kısa vadede çözüm için 222 milyon, orta vadede çözüm işleri için 215 milyon lira harcayacak.

İBB, şehrin farklı yerlerinde su taşkını yaşanan 107 noktayı tespit etti. Avrupa yakasında 12, Anadolu yakasında da 4 nokta ‘kritik’ olarak belirlendi. İBB açıklamasına göre bu noktalardan 14’ünde sorunlar kısa ve orta vadede İSKİ tarafından, diğer iki noktada ise, Karayolları Genel Müdürlüğü ile İBB tarafından orta vadede birlikte çözülecek.

Belediyenin kısa vadede yapacağı iş yapacağı yerler şöyle sıralandı:

Eminönü Yaya ve Yol Alt Geçidi, Kennedy Cad. Samatya Alt Geçidi, Zeytinburnu-Davutpaşa, Kumkapı Alt Geçidi, Bakırköy-Galleria Alt Geçidi, Bakırköy-A Plus Alt Geçidi, Kadıköy-Göztepe Kavşağı ve Kurbağalı dere, Bakırköy-Hava Harp Okulu Demiryolu Alt Geçidi, Bahçelievler-Turgut Özal Alt Geçidi.

3 yıl içerisinde yapılacak yerler ise şöyle sıralandı: Namık Kemal Caddesi Alt Geçidi, Üsküdar Meydanı, Zeytinburnu 10.Yıl Caddesi, Avcılar-Ambarlı Kavşağı, Ümraniye-Tantavi Tüneli, Ümraniye- Nevzat Demir Tesisleri Önü, Unkapanı Alt Geçidi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ibb sel su baskını