Selçuk Mızraklı: Kayyımları geri göndereceğiz

Diyarbakır'da 1 Eylül Barış Mitingi coşkulu bir kalabalığa sahne oldu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli "Bu iktidardan kurtulmanın yolu demokrasi ittifakıdır" diye seslendi. Selçuk Mızraklı da "Mutlaka kazanacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin, Diyarbakır’da düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi, İstasyon Meydanı’nda yapıldı. 'Onurlu barış için demokratik çözüm' başlığını taşıyan mitingde, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı birer konuşma yaptı

Üç polis arama noktasından geçen binlerce kişi, İstasyon Meydanı’nda toplandı.

KAYYIM VE YASAK KELİMELER

Mitingin gündemini 'onurlu barış' ve Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine atanan kayyım oluşturdu. Diyarbakır Valisi ve kayyım belediye başkanı Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla yasaklanan 'kayyım', 'saray' ve 'savaş' kelimelerinin yer aldığı sloganların ise atılmaması uyarısı yapıldı.

Selçuk Mızraklı mitingde konuştu.

MIZRAKLI: HDP SIRTINI HALKA VERDİ

Yerine kayyum atanan seçilmiş Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı “Bizler savaşın her türlüsünü gördük. Köylerimiz yakıldı, yıkıldı. İnsanlarımız katledildi. Savaşın nasıl büyük acılar yaşattığını yüreğimizde yaşadık. Suriyelilerin nasıl acılar yaşadığını onlarla birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Barış davasından yargılandım. Ama yine barışla yargılanıyorum ve yine barış yine barış diyorum. Ölümün daha beteri nedir, yaşarken ölmektir. Haysiyetinizi, onurunuzu kaybettiğinizde ölmüşsünüzdür” dedi.

Kayyımlara ilişkin de konuşan Mızraklı “Çıkmışlar 'Para gönderiyorlar' diyorlar. Bizler bu halkın bir kuruşunu heba etmedik. Ama bundan önceki kayyumun bir dakikalık görüntüsüyle neleri heba ettiğini ortaya çıkardık. Biz yaptıklarımızın hesabını halkın önünde vermeye hazırız. Onlar yalanların hesabını nasıl verecekler? Söz veriyoruz, kayyımları göndereceğiz ve yeni sabaha uyanacağız” açıklamasını yaptı.

TEMELLİ: KORKAK KAYYIM

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise konuşmasında şunları söyledi: "Bu kent, bu sokaklar bizim, asla vazgeçmeyeceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Onurlu barış mücadelesini dünden bu güne taşıyan sizlere selam olsun. Ortadoğu'ya, bu coğrafyaya barış gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış mücadelesini dün olduğu gibi bu gün de yükseltmeye devam edeceğiz. Tarih barışı çağırıyor. Ya bu sese kulak vereceksiniz ya da tarihin çöplüğünde yerinizi alacaksınız. Tarih bunların layık olduğu yeri yazacak, tarih barış mücadelesi verenleri de yazacak. Barış isteyen, barış mücadelesi veren Kürt halkını yazacak. Savaş diyenlere savaşı diretenlere inat barış diyeceğiz. Bunların elinde iki şey kalmış; biri savaş biri kayyım. Ortadoğu halkına savaşı dayatıyorlar. Bir gün Katar'a koşuyorlar, bir gün Rusya'ya fuara. Emperyalist güçlerin arasında oyuncak olmuşlar. Akıllarına hiç Kürtlerle barışmak gelmiyor. Kayyım zulümdür, kayyım yolsuzluktur, işsizliktir. Bunlar halı hırsızı. Bunları dün olduğu bugün de süpürüp atacağız."

Sezai Temelli, mitingde coşkulu bir kalabalığa seslendi.

DEMOKRASİ İTTİFAKI ZAMANIDIR

Bu kayyımcı zihniyet ekonomiyi de yönetemiyor. Merkez Bankası'na kayyım atıyor. Kendi partisine bile kayyım atıyor. Şimdi demokrasi ittifakı zamanıdır, yan tana gelme zamanıdır. Van, Mardin, Diyarbakır'a gelin. Gelmiyorsanız olduğunuz yerde ses verin. Demokrasi ittifakını mahalle mahalle örelim. Bu iktidardan kurtulmanın yolu demokrasi ittifakıdır."

İstanbul'daki 1 Eylül mesajı: Kayyım hepimizin iradesine saldırıİstanbul'daki 1 Eylül mesajı: Kayyım hepimizin iradesine saldırı

CHP'li Canan Kaftancıoğlu: Mücadeleyi büyütürsek hiçbir şey yapamazlarCHP'li Canan Kaftancıoğlu: Mücadeleyi büyütürsek hiçbir şey yapamazlar