Yatılı Kuran kursunda cinsel istismar

İstanbul Ümraniye'de Fıkıh-Der’e ait yatılı kurstaki 6 öğrenci şikâyetçi oldu, 3 'eğitmen' çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıktı. Çocukların, polise giderek şikâyette bulunmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre kurs sorumlusu Ömer I. ile eğitmenler Hacı Serkan B. ve Tarık B., öğrencilere cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklandı. Sanıklardan Tarık B’nin Sancaktepe’deki 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda ücretli öğretmenlik yaptığı da ortaya çıktı.

6 öğrenci şikâyetçi olurken 20’yi aşkın mağdur çocuğun bulunduğu belirtildi.

Cinsel istismar, kurstan ayrılan 17 yaşındaki H.R.Ö. isimli çocuğun ocak ayında yaşadıklarını polise anlatmasıyla ortaya çıktı.

H.R.Ö. ifadesinde, Ömer I., Hacı Serkan B. ve Tarık B'nin kursta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduklarını, ayrıca şiddet uyguladıklarını belirtti.

Çocuğun ifadesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 öğrenci de polise giderek şikâyette bulundu. İddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdi.

İddianamede 6 çocuğa yönelik 'cinsel saldırı' suçunu işlediği belirtilen kurs sorumlusu Ömer I.’nın 145 yıla kadar hapsi istendi.

Kursta eğitici olan Hacı Serkan B.'nin, öğrenci H.R.Ö. ve Y.E.T.’ye yönelik olarak 'zincirleme cinsel saldırı' suçunu işlediği yönünde birden fazla mağdur beyanı bulunduğu aktarılan iddianamede, şüpheli için 50 yıla kadar hapis cezası istendi.

H.R.Ö.’ye yönelik olarak 'Zincirleme nitelikte cinsel saldırı' suçunu işlediği belirtilen Tarık B’nin ise 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Çıkarıldıkları ilk duruşmada iddiaları reddeden 3 şüpheli tutuklandı.

ÇOCUKLAR VE AİLELERİ CİNLERLE KORKUTULUYOR!

14 yaşındayken Kuran kursuna giden Y. İ. isimli çocuk, istismara uğrayan en az 30-35 çocuk olduğunu belirterek, "Kurstaki diğer çocuklar da yaşadıklarını anlatıyordu. Ancak bizim şikâyetimizin ardından onlar karakolda aksini iddia ettiler. Konuşmayan en az 30 arkadaşımız var. Kendilerine hocanın cinlerinin musallat olacağını söyleyip susuyorlar. Hoca zaten verdiği derslerde sürekli cinleri olduğunu söylerdi” dedi.

13 yaşında kursa giden mağdur çocuk İ. T. de cinsel istismarın yanısıra şiddet de olduğunu belirterek, "Çekiçlerle dövülüyorduk. Dayak yediğimiz haftalarda bizi eve yollamıyorlardı. O dönemin cahilliğiyle kursu satmayacağız diyorduk. Ailesi arkasında durmayan çocuklar daha çok dayak yiyordu” diye konuştu.