Beyoğlu’nda deprem toplantısı: Ertelenemez gerçekliğe hazırlık

Beyoğlu Yurttaş Meclisi, bu ayki buluşmasında deprem başta olmak üzere afetleri ve ilgili hazırlıkları ele alacak. Duyuru metninde ‘ertelenemez gerçekliğimiz’ olarak söz edilen deprem, toplantının ana gündem maddesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından, Beyoğlu Yurttaş Meclisi afet bilinci hakkında bir toplantı düzenliyor. Beyoğlu Yurttaş Meclisi’nin Yurttaş Buluşmaları’nın 10’uncu toplantısında, deprem konusundaki hazırlıklar ve eğitim çalışmaları ele alınacak.

‘Afet bilinci, afetlere hazırlık ve yerel çalışmaların önemi: Bir yurttaş hareketine doğru’ başlıklı buluşma yarın (28 Eylül), İstiklal Caddesi’ndeki Suriye Pasajı’nda bulunan Divriği Kültür Derneği’nde, saat 17.00’da düzenlenecek. Yurttaşlar toplantıya, “Hepimiz için hayati olan bu konuyu hep beraber konuşmak ve gerekli adımları planlamak üzere etkinliğe katılımlarınızı bekleriz” ifadeleriyle davet edildi.

‘YERELDE GÖNÜLLÜ YURTTAŞ HAREKETİ’ ARAYIŞI

Toplantıya çağrı metninde, “Afet bilinci yaratma ve afetlere hazırlık eğitimleri konusunda uzmanların aktarımları ile gerçekleşecek etkinliğimiz aracılığıyla, yurttaşlar olarak farkındalığımızı artırmaya, bilinç yaratma ve eğitim çalışmaları ile yerelimizde gönüllü bir yurttaş hareketinin imkanlarını aramaya çalışacağız” denildi.

KONUŞMACILAR KİM?

Açık Radyo’daki ‘Altın Saatler’in programcısı Gürhan Ertür’ün moderatörlüğünde yapılacak toplantının konuşmacı listesi ise şöyle: Hüseyin Karadayı (Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı); Aziz Şasa (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı); Zeynep Gül Ünal (Prof. Dr. Yıldız Teknik Üni.- GEA Arama Kurtarma); Harun Özüdoğru (İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Temsilcisi). (HABER MERKEZİ)

.