Cerrahpaşa'da iki fakültede eğitime deprem arası

Cerrahpaşa Rektörlüğü, depremde zarar gören Veteriner Fakültesi (Avcılar) ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde (Bakırköy) eğitime 20 gün ara verildiğini duyurdu. İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar'daki yurt binaları da boşaltıldı. 20 gün sonra ne olacağı hakkında ise bir bilgilendirme yapılmadı. Öte yandan mühendislik fakültesinin ana binasındaki dersler de kampüsteki yeni binalara alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki depremin ardından yapılan ön hasar tespiti sonucunda tahliye kararı verilen İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki 7 bina boşaltıldı. Kararın ardından söz konusu binalarda öğrenim gören öğrenciler ile akademisyenler ve personel, kişisel eşyalarını alarak binaları boşalttı. Öğrencilerin can güvenliği olmadığı için yaptıkları protestoların ardından İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü, 26 Eylül'de meydana gelen depremde hasar gören Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde eğitim-öğretim hizmetlerine 20 gün ara verildiğini duyurdu. İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar'daki yurt binaları da depremde hasar gördüğü için boşaltıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Aydın, Avcılar yerleşkesindeki Veteriner Fakültesi'ne bağlı olarak çalışan Hayvan Hastanesi'nin faaliyetlerinin de geçici bir süre için durdurulduğunu duyurud.

Rektörlüğün duyurusunda, "26 Eylül'de meydana gelen depremde binaları hasar gören üniversitemiz Veteriner Fakültesi (Avcılar) ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde (Bakırköy) eğitim-öğretim hizmetlerine 2-22 Ekim tarihleri arasında ara verilmiştir. 22 Ekim'den sonraki süreç hakkında Rektörlüğümüzce ayrıca duyuru yapılacaktır" bilgisine yer verildi.

Bu arada depremde hasar gören mühendislik fakültesinin ana binasındaki derslerin de kampüsteki yeni binalara alındığı öğrenildi.

Endüstri mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Pınar Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin öğrenim gördüğü mühendislik ana binasında çok fazla hasar meydana geldiğini belirterek, "Mühendislikte dersler yeni binaya taşınacak şekilde devam ediyor" dedi.

(İSTANBUL-AA)

Etiketler Cerrahpaşa