Yunanistan'da deprem, Ege'de de hissedildi

Yunanistan'ın Rodos adası açıklarında 5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, Marmaris ve Fethiye başta olmak üzere Ege kıyılarında da hissedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.44'de Rodos Adası'nın kuzey doğusu açıklarında 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Deniz yüzeyinin yaklaşık 6 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Muğla'nın Fethiye ilçesine 58 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak ölçtü.

Deprem Marmaris ve Fethiye başta olmak üzere Ege kıyılarında da hissedildi.

'İZMİR YA DA İSTANBUL'U ETKİLEMEZ'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Rodos’tan başlayıp Fethiye’ye uzanan bir fay hattı vardır. Bunun üzerinde meydana geldi. Fay çözümü daha oluşmadığı için net bir şey söylemek mümkün değil. 1971 yılında büyük bir deprem yaşandığı için daha büyük bir deprem beklentisi yoktur. İzmir ya da İstanbul'u etkilemesi de mümkün değil” dedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek yaptığı açıklamada, an itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. Civelek, Akdeniz'de oluşan depremin Muğla'nın Seydikemer, Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde de kısa süreli hissedildiğini ifade etti.

(HABER MERKEZİ)