Yarbay Alkan'a 'Reis özür bekliyor' notu gitmiş

Asker kardeşinin cenazesinde yaptığı konuşma nedeniyle ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan, kaleme aldığı kitabında 2015 yılındaki cenaze törenine ilişkin detayları paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının kendisine 'Erdoğan'ın özür beklediğine ilişkin bir not' bıraktığını aktaran Alkan, bazı komutanların da özür metni okutmak istediğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ta 2015 yılında çıkan bir çatışmada kardeşini kaybeden ve cenazesinde söyledikleri için görevinden ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan, cenazeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının kendisine 'reis özür bekliyor' yazılı bir not bıraktığını ifade etti.

Yaşadıklarını "Ali'm ve Sonrası" adıyla kitaplaştıran Yarbay Alkan, cenaze törenini anlatırken, "Ön saftayken bir baktım epey gerilere gitmiştim. Cenaze namazı başlayacakken bir milletvekili korumalarının kalabalığı ite kaka ön safa geçmeye çalıştığını, buna karşın kalabalıktan tepki verildiğini, itişme sırasında elimin üst tarafında çizilmeler olduğunu fark ettim. Fiziki ortamın hareketlenmesiyle o tarihe geçen sözleri sarf ettim" cümlelerini kullandı. Alkan kitabında, cenazede olay çıkma sebebini şu ifadelerle anlattı:

"O gün orada gelen olayların başta gelen sebebi ‘askerlik yan gelip yatma yeri değil’ derken siyaseti şehit cenazelerinde ön safta yer tutma yeri olarak gören siyasilerdir."

'NİYET VATAN DEĞİL İKTİDARMIŞ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecindeki tutumuna ilişkin yazan Alkan, 7 Haziran 2015'teki seçimde AK Parti’nin tek başına iktidar olamamasıyla birlikte "Çözüm süreci öncesi söylediklerinin yalan olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. Alkan kitabında, "Niyet önce vatan değil önce iktidarmış, maksat analar ağlamasın değilmiş" cümlelerine yer verdi.

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, cenaze töreninden bir süre sonra jandarmadan bir generalin kendisini ziyaret ettiğini belirten Alkan, kendisine bir özür metni verildiğini ve bunu okumasının istendiğini açıkladı. Alkan o anları "İki sayfalık bir metin hazırlamış, özür metni, yok efendim ben dediğimi bilmiyorum da çok özür dilerim de ve benzeri bir metin. Dedim özür dileyecek bir şey yapmadım. İlla bir açıklama yapılacaksa siz bir açıklama yapın ve deyin ki ‘evet personelimiz haklıdır ve biz de arkasındayız” cümleleriyle aktardı.

ERDOĞAN'IN KORUMALARINDAN NOT

Alkan, Erdoğan’ın korumaları tarafından arkadaşının iş yerine not bırakıldığını belirtti. Alkan kitabında olayı "Cenaze töreninden 2 ay kadar sonra bir arkadaşım aradı, çalıştığı büroya gelen Erdoğan’ın korumalarından birisinin ‘Reisin özür beklentisi içerisinde olduğunu’ yazan bir not bıraktığını söyledi" diyerek paylaştı.

'KOMUTANIN EŞİ BENİ TAYİN ETTİRDİ'

Kitabının ikinci bölümünde askeriyede yaşadığı sorunlara değinen Alkan, Antalya Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yaptığı sıralarda yaşadığı bir olayı anlatıyor. Alkan, jandarma komutanlarından birinin eşinin, jandarma personeline kendi şahsi eşyalarını sattırmak gibi işler yaptırdığını ifade ediyor. Alkan kitabında kadınla ilgili "...ürünleri jandarma aracılığıyla ücretsiz temin ederken bunları rantın ve gelirin yüksek olduğu yerlere göndererek paraya çevirmektedir" cümlesine yer veriyor. Alkan yaşadığı olayı kitabında şöyle aktarıyor:

"Karakol komutanı, o zaman jandarmanın önemli komutanlarından birinin eşi olan hanımefendinin satılmak üzere bazı malzemeler gönderdiğini söyledi. Malzemelerin satılarak paranın verilen hesaba yatırılması isteniyordu ayrıca dolar ve mark cinsinden olan fiyatlar gönderici hanımefendi tarafından belirlenmişti. İdealist bir subay olarak ‘vazife tanımımız içinde böyle bir görev olmamasını’ gerekçe göstererek gelen koliyi posta yoluyla göndericiye iade ettim. Daha sonra bu kadın tarafından 1998 yılında Denizli’ye geçici görevle tayin ettirildim."

AYNI KADIN JANDARMADAN EV ALMAYA ÇALIŞMIŞ

Alkan, birinci ağızdan dinlediğini söylediği bir olayı kitabında anlatıyor. Aynı komutanın eşinin turistik bir yerde dairesi olduğunu ve ilçe jandarma komutanlığı tarafından kiraya verildiğini ifade eden Alkan, evin ücretinden dolayı kiraya verilemediğini aktarıyor. Alkan, evin satılması yönünde kadının ikna edildiğini ancak, değerinden iki kat yüksek para istediği, jandarmanın kendi aralarında para toplayarak evi almaya niyetlendiğini belirtiyor. Aynı kadının olmayan pırlantayı, denize düştüğü bahanesiyle jandarmaya aldırdığı da kitapta yer alıyor.

Kitabında 15 Temmuz darbe girişimine de yer veren Alkan “15 Temmuz üzerinden bir kahramanlık yaratılmaya çalışıldı, güney doğuda mermi yemesine rağmen yüzde kırk malul olmadığı için gazi olamayanlar varken o gece kaldırımdan düşenler, amcaoğlundan dayak yiyenler, Nene Hatun’la bir tutulan sahtekarlar kahraman ilan edildi” ifadelerini kullanıyor.