Dört ilde IŞİD gözaltıları

IŞİD bünyesinde faaliyet yürüttükleri iddiasıyla Bursa, İstanbul, Mersin ve Konya'da toplam 43 kişi gözaltına alındı. İstanbul ve Mersin'de gözaltına alınan 8 kişinin, eylem hazırlığındayken yakalandıkları duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa ve İstanbul'da Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekipler, IŞİD'e yönelik operasyon başlattı. Bursa'da 26 kişi, İstanbul'da ise 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de beş adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kişiler emniyete götürüldü. Anadolu Ajansı, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesi sonrası İstanbul'da gözaltına alınan üç kişinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında saldırı düzenleyecekleri bilgisini verdi. Gözaltına alınanlardan bir kişinin, örgüt üyeliğinden cezaevinde yattığı belirtildi.

Mersin'de 5, Konya'da ise 9 kişi IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

Mersin kent merkezi ile Tarsus ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen operasyonda yakalanan kişilerin de, eylem hazırlığı içinde oldukları öne sürüldü.

Bursa'da ise sabah bazı adreslere baskınlar yapılırken polis gözaltına alınan 26 kişinin 12'si Suriyeli olduğunu açıkladı.

(AA)

Etiketler gözaltı IŞİD Bursa