KHK'liler, SGK görevlilerinin ceza almaması teklifine tepki gösterdi

KHK'lerle ihraç edilenler, KHK'lilerin sosyal haklarıyla ilgili karar veren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlilerinin ceza almaması yönündeki teklife tepki gösterdi. HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "SGK'nın vukuatı, günahı çok..! Kafadan, keyfi, intikam alıcı uygulamalara imza attı, üstüne tüm sorularımızı cevapsız bıraktı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilenlerden soruşturma veya yargılamaları devam edenlerin sosyal güvenlik haklarıyla ilgili karar veren kamu görevlilerinin cezai sorumluluğu olamamasını öngören teklif tepki çekti.

Twitter hesabından açıklama yapan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "SGK'nın vukuatı, günahı çok..! Kafadan, keyfi, intikam alıcı uygulamalara imza attı, üstüne tüm sorularımızı cevapsız bıraktı. 'Ben yaptım, oldu' mantığıyla nice haksızlıklara, zulme imza attı. Emekli maaşlarını gasp etti, ve daha neler. Yatacak yeri yok. TBMM SuçluyuKoruma" ifadelerini kullandı.

KHK ile görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş da teklife tepki gösterdi. Beraat ettiğini hatırlatan Savaş, Twitter hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Mart 2019 itibariyle emeklilik sürem dolduğu için emelilik müracaatında bulundum ve SGK'yı çok defa uyarmama rağmen, tam 16 kez telefon görüşmem var, en az altı dilekçem var, ancak eylül ayında emekli olduğumu öğrendim. Maalesef nisan ayı maaşım ödenmemişti ve emekli tazminatımı almamıştı. Şimdi buna karşılık SGK'yı korumak üzere TBMM'de bir yasa hazırlığı olduğunu öğrendim. Özetle diyorum ki, TBMM bu suçluları korumaya yönelik yasa çıkarma, SGK suç işleme KHK'lıların ekmeğine el uzatma."

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki görevinden ihraç edilen akademisyen Ertuğrul Uzun da paylaşımında "Aklımızın alamayacağı işler yapıyorlar. Haksızca, hukuksuzca işlem yaptık, yaptırdık, şimdi de sorumluluğumuzu kaldırıyoruz diyorlar. Yağmacılık, zulüm, kabadayılık..." ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)