EPDK Başkanı Yılmaz: BEDAŞ'a yönelik soruşturma sürecini başlattık

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul'da dört kardeşin ölü bulunduğu evin elektriğinin kesilmesi nedeniyle BEDAŞ ve tedarik şirketi olan CK Boğaziçi EPSAŞ hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul'un Fatih ilçesinde dört kardeşin evlerinde ölü bulunmasının ardından yapılan elektrik kesintisine ilişkin, "BEDAŞ'ın yaptığı elektrik kesme uygulaması kabul edilemez. Yapılan bu uygulama sonrası BEDAŞ ve tedarik şirketi olan CK Boğaziçi EPSAŞ’a yönelik soruşturma sürecini başlattık. Kamu vicdanını yaralayan bu olayda dahli olanlara hak ettikleri cezayı vereceğiz" dedi.

EPDK'den yapılan yazılı açıklamada elektrik dağıtım ve tedarik şirketi çalışanlarının daima sorumlu ve titiz davranması gerektiğini belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ilgili mevzuatta tüketicinin korunması başlıklı özel bir madde bulunduğunu ve EPDK'nin yasalar gereği kırmızı çizgisinin tüketicinin korunması olduğunu ifade etti.

EPDK'nin konuyla ilgili soruşturma sürecini başlattığını aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

"6 Kasım'da İstanbul Fatih’te 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği elim olayın ardından BEDAŞ'ın yaptığı elektrik kesme uygulaması kabul edilemez. Yapılan bu uygulama sonrası BEDAŞ ve tedarik şirketi olan CK Boğaziçi EPSAŞ’a yönelik soruşturma sürecini başlattık. Kamu vicdanını yaralayan bu olayda dahli olanlara hak ettikleri cezayı vereceğiz. Yaşanan hadise sonrası ilgili şirket tarafından yapılan açıklama kamuoyunu tatmin etmediği gibi yapılan kesme uygulamasının gerekçesi olarak da kabul edilemez. Bütün şirketler yaptıkları işin hassasiyetine uygun davranmalıdır."

NE OLMUŞTU? 

İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşayan dört kardeş, 6 Kasım'da evlerinde ölü olarak bulunmuştu. Sabah saatlerinde eve giden elektrik ekipleri, ödenmeyen faturalar gerekçesiyle elektriği kesmişti. Daha sonra BEDAŞ'tan yapılan açıklamada, elektriği kesen ekiplerin olaydan habersiz olduklarını belirtilmişti.

Açıklamada, "Aboneliğin olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yenide elektrik verilmiştir" denilmişti. (ANKARA/AA)