Çavuşoğlu'ndan Türkiye'nin dış politikasını eleştirdiğini söyleyen AP Başkanı'na: İkiyüzlü tutumun yeni örneği
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli'yle görüştü. Ancak Sassoli görüşmede Türkiye'nin dış politikasını eleştirdiğini söyleyince Çavuşoğlu'ndan tepki geldi: "Yüzüme karşı dile getiremediği hususları gerçekmiş gibi paylaşması AB’nin samimiyetsiz ve ikiyüzlü tutumunun yeni bir örneğidir."
DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bugün Brüksel'de görüştüğü Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli arasında 'kriz' patlak verdi. Çavuşoğlu, Sassoli'nin bugün kendisiyle 'dürüst bir görüş alışverişi yaptığını' ve Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerini sıraladığına dair açıklamasına tepki gösterdi.
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'de bulunan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Avrupa Parlamentosu Başkanı’nın yüzüme karşı dile getiremediği hususları gerçekmiş gibi paylaşması AB’nin samimiyetsiz ve ikiyüzlü tutumunun yeni bir örneğidir. Avrupa halklarını temsil eden birinin AB kurumunda yapılan görüşmenin içeriğini çarpıtarak vermesinden hicap duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Avrupa Parlamentosu Başkanı’nın yüzüme karşı dile getiremediği hususları gerçekmiş gibi paylaşması AB’nin samimiyetsiz ve ikiyüzlü tutumunun yeni bir örneğidir. Avrupa halklarını temsil eden birinin AB kurumunda yapılan görüşmenin içeriğini çarpıtarak vermesinden hicap duyuyorum. https://t.co/GhgXGUvDut
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) November 20, 2019
SASSOLI NE DEDİ?
İtalyan bir sosyalist siyasetçi ve eski bir gazeteci olan Sassoli, Avrupa Parlamentosu Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden ve Twitter hesabından şu yazılı açıklamayı paylamıştı:
"Bu sabah Mevlüt Çavuşoğlu ile dürüst bir görüş alışverişi yaptım. AB'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri müdahalesini güçlü bir şekilde kınadığını yeniden ilettim. Bölgedeki istikrarın ve güvenliğin altını oyan bu durum, uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir.
Aynı zamanda, Türkiye'nin doğu Akdeniz'de devam eden yasadışı sondaj faaliyetlerini gündeme getirdim. Uluslararası hukuk uyarınca egemenliğine ve egemenlik haklarına saygı duyulması konusunda, Kıbrıs'la tam dayanışma halindeyiz.
Avrupa Parlamentosu'nun, devam eden insani kriz ve mülteci krizi konusunun ele alınmasına azami ilgiyi göstermeye devam ettiğini vurguladım. Bu, Doğu Akdeniz'deki göç akışı açısından en ciddi sorunlarla yüz yüze olan üye ülkelere tam desteği de kapsıyor. Aynı zamanda, savaştan ve zulümden kaçan insanları siyasi kazanım veya AB'ye baskı yapmak için kullanmanın tamamen kabul edilemez olduğunu açıkça dile getirdim.
Göç ve terörle mücadele gibi çok sayıda ortak sorunumuzu ele almak için diyaloğun şart olduğu konusunda mutabık kaldık." (DIŞ HABERLER)
Sosyalist gazeteci David Sassoli Avrupa Parlamentosu başkanı seçildi