Çekmeköy-Sultanbeyli metro inşaatı yeniden başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı iki yıl önce durdurulan Çekmeköy-Sultanbeyli Metro hattı inşaatını yeniden başlattı. İmamoğlu, hattın tamamlanmasıyla Sultanbeyli-Yenikapı arasının 50 dakikaya, Sarıgazi-Üsküdar'ın ise 28 dakikaya düşeceğini söyledi. İETT hatlarıyla ilgili yenir projenin de duyurusunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT hatlarını kısalaştırıp ekspres haline getirerek, diğer toplu ulaşım hatlarını destekler hale getireceklerini açıkladı. Metro hattı çalışmalarının ise birincil işleri olacağını ifade etti.

Yapımı 2 yıldır durmuş olan Çekmeköy-Sultanbeyli Metro hattı inşaatının tekrar başlatılması dolayısıyla törende konuşan İmamoğlu, gerekli kredi finansmanını sağlayan Alman Deutsche Bank'a teşekkür etti.

Hattın tamamlanmasıyla Sultanbeyli-Yenikapı arasının 50 dakikaya, Sarıgazi-Üsküdar'ın ise 28 dakikaya düşeceğini belirten İmamoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

'EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ SIĞINMACILAR: Şehrimizin bir çok konusu var, tek bir konuya keşke en önemli tanımı yapabilsek ama değil. Toplu ulaşım, deprem konusunda yapmamız gereken çalışmalar var. Önümüzdeki yıllarda en önemli çözüm bekleyen konulardan biri de sığınmacılar...

PARTİMİZ 'BİZİM' DEMEYECEK: Gelinen noktada imzalar atılmıştır; İBB, müteahhitler, Ankara işbirliğini kutluyoruz. Herkes alkışlayacak, bu kadar basit. Bir hizmetin sahibi devlettir, kamudur, millettir. Onun için başarılarımızla övünelim ama asla sahibi demeyelim. Haddimize değil. Partimizin benim projem ifadesini kimse ağzımızdan duymayacak. Milletçe biz yaptık.

İETT HATLARINI KISALAŞTIRACAĞIZ: Sadece Avrupa değil, başka ülkelerle bu süreci destekleyici irtibatlarımız sürüyor. Metro veya farklı duran projelerin her birini harekete geçireceğimiz gibi öncelediğimiz bir çok projemiz için kaynak ve yatırımcı iş birliğini ortaya koyacağız. Yani yap-işlet-devret projesini daha farklı anlayışlarla uygulayıp, yeni projelerin İstanbul'a kazandırılmasında özenle hareket edeceğiz. İETT hatlarını kısalaştırarak ekspres haline getirip, diğer toplu ulaşım hatlarımızı desteleyecek hale getireceğiz. Deniz ulaşımıyla, diğer toplu taşımaları buluşturan alanları daha etkin hale getireceğiz.

(HABER MERKEZİ)