Aliağa'daki işçi eylemi 197. günde

Aliağa Belediyesi'ndeki işlerine dönebilmek için 6 ayı aşkın süredir direnişte olan işçiler, bu sürede topladıkları imzaları bugün düzenledikleri basın açıklamasıyla ilgili kurumlara ilettiler.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler, bir kez daha haklarının iade edilmesi çağrısı yaptılar. 250 işçisinin işe iade edilmesi ve işten çıkarmaların yasaklanması için 197 gündür Aliağa Demokrasi Meydanı'nda direnen emekçiler, direnişleri boyunca Aliağa halkından topladıkları imzaları, yaptıkları basın açıklamasının ardından belediyeye iletti.

Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasında işçiler adına konuşan Genel-İş 5 No'lu Şube Yöneticisi Sinan Uğur "Bugün Direnişimizin 197’inci günü. 197 gündür direnişimizin simgesi olan Demokrasi Meydanı'ndan haksızlıklara, yoksullaştırmalara, sendikasızlaştırma ve esnek çalışma modeli üzerinden yaratılmak istenen vahşi sosyal politikalara, doğanın rant uğruna talan edilmesine karşı mücadelemizi yürüttük" dedi.

Aliağa’da en az 8 yıllık çalışan olan 250 belediye işçisinin işten çıkarıldığını hatırlatan Uğur "Topladığımız bu imzalar, bizi işimizden edenlere 'Yetkilerinin sınırını bil, hiç bir halk iradesi insanların işinden olmasını istemez' mesajıdır. Biz de bu mesajı başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere bizim işimizden olmamıza neden olan siyası parti merkezlerine ileteceğiz. 12 Aralık’ta başlayacak davalarımıza tüm dostlarımızı bekliyoruz" çağrısı yaptı.

(DUVAR)

Etiketler eylem işçi Aliağa