Tahir Elçi İzmir Barosu önünde anıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 4’üncü yılında İzmir Barosu önünde düzenlenen törenle anıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Görevi başındayken katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 4’üncü yılında İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Barosu, ÖHD İzmir Şubesi ve ÇHD İzmir Şubesi'nin katılımıyla baro binası önünde anıldı.

İzmir Barosu Başkanlığı önünde toplanan avukatlar adına konuşan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, "Bugün burada, Diyarbakır Barosu eski başkanı, insan hakları savunucusu, demokrasi mücadelesinin yılmaz neferi, meslektaşımız, yol arkadaşımız Tahir Elçi'yi dördüncü ölüm yıl dönümünde anmak için bir araya geldik. Av. Tahir Elçi, 49 yıllık kısa yaşamında yargısız infazlar, işkenceler, köy yakma davaları, faili meçhuller başta olmak üzere yüzlerce dosyada mağdurların avukatlığını yaptı. 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare'nin altında yaşamını yitirdiğinde geride, sesine ses, umutsuzluğuna umut olduğu binlerce insan, birlikte omuz omuza mücadele yürüttüğü yüzlerce meslektaş, bir eş, iki güzel çocuk ve onurlu bir yaşam bıraktı" dedi.

Yılmazer, açıklamasına şöyle devam etti, "Bizler, Tahir Elçi'nin dostları ve meslektaşları olarak arkadaşımızın bu son sözlerini bir vasiyet olarak kabul ediyoruz. Onun insan haklarına saygılı, demokratik bir ülkede yaşama arzusunu gerçekleştirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Av. Tahir Elçi cinayeti dosyasını, hayatı boyunca çözülmesi için çabaladığı faili meçhuller arasına yazdırmayacağız." (DUVAR)