CHP İstanbul İl Başkanlığı: Mahir Kılıç'la ilgili süreçlerden biz sorumlu değiliz

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı Mahir Kılıç'ın eylemi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Kılıç'ın ne işten çıkartılması ne de işe geri iade edilmesiyle ilgili süreçlerden CHP İstanbul İl Başkanlığı yetkili ve sorumlu değildir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanlığı, işten çıkarılan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Mahir Kılıç'ın İstanbul'daki eylemiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Mahir Kılıç'ın, geçtiğimiz 15 Mayıs'ta CHP İstanbul İl Binası önünde eyleme başladığı belirtilen açıklamada, "CHP İstanbul İl Merkezi önünde eylemine devam eden Mahir Kılıç adlı kişinin ne işten çıkartılması ne de işe geri iade edilmesiyle ilgili süreçlerden CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanlığı yetkili ve sorumlu değildir" ifadelerine yer verildi.

"Kılıç ve muhataplarının en başından beri CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alarak gerçeğe aykırı beyanlarla kamuoyu oluşturmaya çalıştığına üzülerek tanık olmaktayız. CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak kamuoyuna yanıltmaya yönelik eylem ve söylemlere karşı ilk ve son açıklamamızdır" denilen açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski açıklaması hatırlatıldı.

Çiğli Belediyesi'ne bağlı Çiğli Gıda İnşaat Turizm Şirketi de yazılı açıklama yaptı. Kılıç'ın işe devamsızlığı gerekçesiyle uyarıldığı belirtilen açıklamada, "Mayıs ayı boyunca işe gelmediği belirlenerek 28.05.2019 tarihinde iş yerinde örgütlü bulunan sendika yöneticilerinin de imzaladığı işe gelmediğine dair iş yeri disiplin kurulu kararı alınmıştır. 30.06.2019 tarihinde Mahir Kılıç'ın işine son verilmiştir" denildi.

NE OLMUŞTU? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve 2017'de kadro davası açtıktan sonra işten çıkarılan işçiler arasında yer alan Mahir Kılıç, 184 gün açlık grevi yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, 17 Kasım 2017'deki açıklamasında, "disiplinsiz davranışlar" gerekçesiyle Kılıç'ın işene son verildiğini belirtti.

İşe başlaması konusunda anlaşma sağlanması üzerine Kılıç, açlık grevine son vermişti. Kılıç, uzun süre iş başı yapamaması nedeniyle bu kez CHP Genel Merkezi önünde açlık grevine başladı. Kılıç'ın Ankara'da 67 gün süren eylemi, Çiğli Belediyesi'nde göreve başlamasına dair protokol imzalanması üzerine, 20 Kasım 2018'de sona erdi.

Protokolün uygulanmadığı gerekçesiyle Kılıç, bu kez CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açlık grevi eylemi başlattı. Kılıç, açlık grevinde 100 günü geride bıraktı. (HABER MERKEZİ)

İşini isteyen Kılıç su alımını da kesti: Tek talebim varİşini isteyen Kılıç su alımını da kesti: Tek talebim var

Açlık grevini sonlandıran Mahir Kılıç işine geri dönüyorAçlık grevini sonlandıran Mahir Kılıç işine geri dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandıİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkardığı işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı

Aziz Kocaoğlu: Verimsizlerdi, attıkAziz Kocaoğlu: Verimsizlerdi, attık