Ceren Özdemir davası 20 Ocak 2020'ye ertelendi

Üniversite öğrencisi öğrencisi Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç'un yargılanmasına başladı. Van'da tutuklu bulunan sanık, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Arduç ilk ifadesinde daha önce defalarca cinsel istismara maruz kaldığını öne sürerek, "Yapmadığım pislik kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu'nun Altınordu ilçesinde üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i takip ederek evinin olduğu binanın girişinde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç'un müebbet hapisle yargılandığı davanın ilk duruşması, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Arduç hakkında Ceren Özdemir'i öldürmek ve gözaltına alındığı sırada polis memurunu bıçaklamaktan iki ayrı iddianame hazırlandı. Dava 20 Ocak 2020'ye ertelendi.

Duruşmaya, Özdemir ailesinin yanısıra birçok ilden baro temsilcisi ile kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de duruşmayı izledi. Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu da duruşmaya dahil edildi. Katılımcılar duruşmayı buradan görüntülü takip ediyor.

Ceren Özdemir

Ordu ve çevre illerden gelen kadın platformu üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Katılımcıların ellerinde Ceren'in fotoğrafıyla dövizler yer aldı.

Öte yandan katil zanlısı Arduç, yakalandığı sırada polisleri bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hazırlanan ikinci iddianame kapsamında açılan davada da 10 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

'TÜM TÜRKİYE'DE YANKI BULDU'

Ordu Baro Başkanı ve Özdemir ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz, Ceren'e karşı gerçekleştirilen eylemin sadece Ordu'da değil, tüm Türkiye'de yankı bulduğunu söyledi. Poyraz, savcılığın da bir hafta içinde soruşturmasını tamamlayarak iddianamesini hazırladığını ifade etti. Hem ailenin şahsi vekaletnameli avukatı hem de Ordu Baro Başkanı sıfatıyla davayı takip edeceklerini anlatan Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ailenin yanında bulunacağız. Baro tüzel kişiliği olarak dosyaya katılma talebinde bulunacağız. Hem baronun asli görevlerinden biri olan hukukun üstünlüğü, insan haklarının korunması noktasında görevimizi yapmaya çalışacağız hem de ailenin hukukunun tam olarak korunması, yerine getirilmesi ve sanığın Türk Ceza Kanunu'nda yer verilen en ağır cezayla cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız."

POYRAZ: ARAŞTIRILMASINI İSTEDİĞİMİZ KONULAR VAR

Poyraz, araştırılmasını istedikleri birkaç husus bulunduğunu, bunlar üzerinde çalıştıklarını dile getirerek, "O hususlara ilişkin mahkemeden talepte bulunacağız. Davanın ilk duruşmada sonlanacağını çok fazla düşünmüyorum" dedi.

Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve ceza indirimi uygulanmaması talep edilen Arduç, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma öncesinde Kadın Meclisleri, adliye önünde açıklamada bulunarak, "Sadece katilin yargılanması adaleti sağlamayacaktır. ayrıca katilin açık cezaevine geçirilmesi, cezaevinden kaçısı ve firari olduğu 3 gün boyunca sorumlu ola tüm yetkililerin de soruşturulması ve cezai işlem yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki katil firar etmemiş ve o 3 gün içinde yakalanmış olsaydı Ceren bugün aramızda olacaktı" dedi.

ÖZGÜR ARDUÇ: YAPMADIĞIM PİSLİK KALMADI'

Özdemir'in katil zanlısı Özgür Ardunç, ilk ifadelerini vermeye başladı. Ardunç şunları söyledi: "1987 yılının Nisan ayında dedem beni çocuk yuvasına bıraktı. Yurttan 18 yaşında kaçtım. Başıma bir şey geldi o yüzden kaçtım. 2 defa tecavüze uğradım. Kendime yediremedim suç işledim. Cezaevinden kaçınca Eminönü'ne gittim. Ağaçlık alanda yatarken adamlar geldi. Orada da tecavüze uğradım. Tecavüze uğrayınca içimdeki iyi şeyleri öldürdü insanoğlu. Bütün kötülükleri edeceğim insanlara dedim. Köpek, kedi hiç acımadan tren önlerine attım. O kadar çok şey yaptım ki anlatsam… İnsanlardan nefret ettim, yapmadığım pislik kalmadı."

NE OLMUŞTU?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık'ta Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıçaklı saldırı sonucu ölmüş, katil zanlısı olarak gözaltına alınan Özgür Arduç tutuklanmıştı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Arduç hakkında Özdemir'i öldürmesi sebebiyle 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması, polis memurlarını bıçakla yaralaması sebebiyle de iki kez 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılması istemiyle Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki kamu davası açılmıştı.

(ORDU-AA)