Kanal İstanbul itirazları taşınan binaya değil

İnternette, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz edilen kurumun taşındığı ve dilekçe kabul etmediği iddia edildi. İddia yanlış olduğu ve taşınan kurumun itiraz dilekçeleriyle ilgisinin olmadığı anlaşıldı. ÇED raporuna itirazlar Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nün Beşiktaş ve Ataşehir'deki binalarında devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada ve birçok internet sitesinde, Kanal İstanbul’un ÇED raporuna itiraz dilekçelerinin ‘taşınma nedeniyle’ kabul edilmeyeceği iddia edildi. Hızla yayılan haberler binlerce paylaşım ve beğeni aldı. Fakat iddianın yanlış olduğu ortaya çıktı. Taşınma sürecinde olan yer Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü, ÇED raporuna itirazlar ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılıyor.

Teyit.org, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’yle yaptığı görüşmede kurumun taşınacağı bilgisini doğruladı. Kurum, ÇED raporuna itiraz dilekçelerini kendilerine değil, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilmesi gerektiğini ifade etti. Sonrasında Teyit.org Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’yle de görüştü. Müdürlük, ÇED raporuna itirazların kendilerinin Beşiktaş ve Ataşehir’de bulunan binalarında alınmaya devam ettiğini açıkladı.

Buna göre, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz edecek kişiler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Ataşehir ve Beşiktaş'taki binalarına müracaat edebilir. İlgili kurumda herhangi bir taşınma işlemi ve dilekçe kabul etmeme durumu söz konusu değil.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ İTİRAZLAR İÇİN OTOBÜS KALDIRIYOR

Şişli Belediyesi, bugün itiraz etmek isteyenler için ilçeden ring otobüsler kaldırıyor. Saat 12:00'den itibaren Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi önünden müdürlüklere otobüs seferleri düzenleniyor.

KURUMLARIN SİTELERİ DE FARKLI

İddiaya konu olan görselde bulunan renk seçimi ve görsel, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü’nün sitesine ait. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü sitesi yeşil, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün sitesi ise beyaz temalara sahip.

ÇED raporuna itirazla ilgisi olmayan müdürlüğün web sitesindeki duyuru

Duvar Özel... Önder Algedik: Kanal İstanbul'a üç yolla itiraz edebilirsinizDuvar Özel... Önder Algedik: Kanal İstanbul'a üç yolla itiraz edebilirsiniz

Kanal İstanbul ihalesi Çin şirketininKanal İstanbul ihalesi Çin şirketinin

Kanal İstanbul'a nasıl itiraz edebiliriz?*Kanal İstanbul'a nasıl itiraz edebiliriz?*

Kanal İstanbul ÇED raporuna itiraz kuyruğuKanal İstanbul ÇED raporuna itiraz kuyruğu

Kanal İstanbul, ismi var cismi yokKanal İstanbul, ismi var cismi yok

'Kanal İstanbul'da mülkiyet değişimi araştırılsın''Kanal İstanbul'da mülkiyet değişimi araştırılsın'

'Kanal İstanbul'da Arap kantonu kuruluyor''Kanal İstanbul'da Arap kantonu kuruluyor'