Libya tezkeresi Meclis'te

TSK'nin Libya'da konuşlandırılmasına izin verecek Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM'ye gönderildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda Libya'daki iç savaşın taraflarından Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden çağrı gelmesi halinde askeri destek verebileceklerini söylemişti. Bu açıklamaların ardından UMH'den destek talebi gelmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Libya’da konuşlanmasını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Meclis Genel Kurulu 2 Ocak Perşembe günü olağanüstü toplanacak.

Tezkerenin sunulmasından önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek bilgilendirme yapmıştı. Çavuşoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Libya konusunda genel bir değerlendirmede bulunduk. Sayın Genel ve çalışma arkadaşlarının sorularını yanıtladık. Tezkere konusunda karar CHP’nindir. Tehditler konusunda niye bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu anlattık. Tezkere bugün Meclis’e sunulacak” demişti.

MİLLET İTTİFAKI'NDA GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Tezkereye destek vermeyeceklerini açıklayan CHP'de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı içerisinde yer alan Saadet Partisi ve İYİ Parti ile görüşmeler gerçekleştiriliyor.

TBMM'de fezlekeye karşı ortak hareket etmek isteyen ana muhalefet lideri, Temel Karamollaoğlu ile Saadet Partisi'nin Balgat'taki çalışma ofisinde görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Kılıçdaroğlu, daha sonra İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener'le 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider gazetecilere poz verdikten sonra Akşener'in makam odasına geçtiler. Kılıçdaroğlu, önceki gün saldırıya uğrayan Akşener'in basın danışmanı ve gazeteci Murat İde'ye "Geçmiş olsun" dedi.

Saldırı nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Akşener, ise "İçişleri Bakanı en başarılı İçişleri Bakanı olduğunu iddia ediyor. Onun bakanlığında dövülmedik adam kalmadı. En son basın danışmanım darp edildi. Ben olsam istifa ederdim" diye konuştu. Görüşmenin sonra ise açıklama yapılmadı.

Kılıçdaroğlu'na görüşmelerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç da eşlik etti. (HABER MERKEZİ)

Tezkerenin tam metni şöyle:

.

.