Öğretmenlere 'Bakan eşine eşlik edin' talimatı

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara yazı göndererek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk'a eşlik etmeleri için ikişer öğretmen görevlendirilmesini istedi. İYİ Parti'li İsmail Koncuk, "Türkiye krallıkla yönetilen, kral yaverlerinin, eşlerinin karşılandığı bir ülke değil" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk'a katılacağı bir konserde eşlik etmek üzere öğretmenlerin görevlendirilmesi için okullara talimat gönderilmesi tepki çekti. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, öğretmenlerin bakan eşini karşılamak gibi bir görevinin olmadığını vurgulayarak, "Milli eğitim müdürlükleri Allah'a emanet. Bakanın eşine yağ çekmek bakanın gözüne girme anlayışıdır bu. Kınıyorum" sözleri ile tepki gösterdi.

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okullara talimat gönderilerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk'a katılacağı bir konser proğramında eşlik etmek üzere iki öğretmenin görevlendirilmesini istedi.

Kendisi de öğretmen kökenli olan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk öğrtemenlere gönderilen talimatla ilgili şöyle tepki gösterdi:

"Böyle bir şey olamaz, gelişmiş ülkelerde böyle bir yöntem yok. Türkiye krallıkla yönetilen, kral yaverlerinin, eşlerinin karşılandığı bir ülke değil, demokrasi ile yönetildiği iddia edilen bir ülke. Sayın Bakanın eğitimle ilgili toplantılarına öğretmenlerin katılması istenebilir ama bakan eşinin katılacağı, müzik eylence programında öğretmenlere görevlendirme yapılması nerede görülmüş? 37 yıl öğretmenlik yapmış birisiyim, böyle bir şey görmedim."

Söz konusu talimatın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde gönderilebileceğini belirten Koncuk, bu durumu bakan eşine yağ çekerek, bakanın gözüne girme çabası olarak nitelendirdi. İsmail Koncuk şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti'nde bu gün kadar görülmeyen uygulamaların, Ziya Selçuk döneminde görülmesi enterasan. Biz Selçuk'u böyle tanımıyoruz. Türkiye'de il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri Allah'a emanet. Bu yazıdan bu adamların çapı ve eğitmi yönetme kabiliyetsizliği çok net görülüyor. Böyle kadrolarla Türk milli eğitiminin bir yere varamayacağını, başta Bakan Selçuk olmak üzere herkesin görmesi lazım. Bu durumu kınıyorum."

'KRALDAN ÇOK, KRALCILAR VAR'

Söz konusu talimatlandırmadan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un haberinin olmayabileceğini de söyleyen Koncuk, " Bu ülkede kraldan çok kıralcılar var. Bunların kulağını çeksin diye Sayın Bakanı uyarıyoruz " dedi. (ANKA)