Deprem paylaşımlarına soruşturma: İki gözaltı

Elazığ depremiyle ilgili olarak sosyal medyada yer alan paylaşımlara yönelik soruşturmalar başlatıldı. Gaziantep Valiliği bu kapsamda iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Elazığ depremi sonrası sosyal medyadaki paylaşımların takip altına alındığına ilişkin açıklaması sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatıldığını açıkladı. Gaziantep Valiliği ise iki kişinin gözaltına alındığını  duyurdu.

Ankara Başsavcılığı'nın açıklamasında "24 Ocak 2020 günü meydana gelen deprem olayı ile ilgili olarak, sosyal medyada yer alan provokatif içerikli paylaşımlarla için, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İlerleyen saatlerdi Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ ve çevre illerimizde hissedilen deprem sonrası sosyal medya hesapları üzerinden korku ve panik oluşturacak şekilde gerçek dışı paylaşımlarda bulunan 2 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulanmış olup soruşturmaya devam edilmektedir." (HABER MERKEZİ)