Sincan'daki hayvan katliamı için suç duyurusu

Ankara Sincan’daki çocuk parkında köpekler ve kuşlar zehirle katledildi. HAYTAP Ankara Temsilciliği sorumluların bulunup cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ankara temsilciliği, 29 Ocak tarihinde Sincan’da bulunan Yenikent Necip Fazıl Parkı’nda hayvanları zehirleyerek katledenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Parktaki kuş ve köpekleri zehirleyerek öldürenlerin bulunması ve cezalandırılması talep edilerek Sincan Batı Adliyesi’ne yapılan suç duyurusunun ardından HAYTAP Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan adliye önünde açıklama yaptı.

Hayvanlara yönelik şiddet vakalarında mevzuatların yetersiz olduğunu ve 5199 sayılı Hayvanları Korum Kanunun hayvanları korumaktan uzak olduğunu ifade eden Sayılgan, “Yasa sahipli, sahipsiz hayvan ayrımı yapmakta, hayvana şiddeti yasak yerde sigara içmekle aynı kategoride değerlendirmektedir. 16 yıldır mücadelesini verdiğimiz kanun değişikliğinin Meclisten ivedilikle geçmesi, hayvana şiddetin Ceza Kanunu kapsamına alınması, katillerin mahkemelerde yargılanması ve hapis cezası alması gerekmektedir” dedi.

‘YASAL DÜZENLEMELER İVEDİLİKLE MECLİS’TEN GEÇMELİ’

Ankara Batıkent’te geçtiğimiz yaşanan zehirleme vakasının ardından 3 sanık hakkında 10 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatan Sayılgan, “HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu olarak talebimiz, kolluk güçlerinin, savcılığın ve mahkemelerin bu konuda toplumsal duyarlılığı gözetmesi, bu olayda da faillerin hakettiği cezayı alması ve hayvana şiddeti Ceza Kanunu kapsamına alacak caydırıcı yasal düzenlemelerin ivedilikle Meclis’ten geçmesidir. Bizler bu davanın takipçisi olacak, dünyayı birlikte paylaştığımız hayvan dostlarımızı gerçek anlamda koruyacak kanuni düzenlemelerin yapılması için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. (DUVAR)