Çığ altındaki itfaiyecinin ağabeyi: Bir yetkili bile bizi aramadı

Bahçesaray'da meydana gelen ve 41 kişinin öldüğü çığın altında kalan Mehmetcan Taşdemir'in ailesi her gün olayın bölgeye gidiyor. Taşdemir'in ağabeyi Bayram Taşdemir kardeşinin henüz 8 aylık itfaiye eri olduğunu söylerken bu ana kadar herhangi bir yetkili tarafından aranmadıklarını söyledi: "Bizi sahipsiz bırakmasınlar..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Bahçesaray'da meydana gelen çığın altında kalan itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir'in ailesi her gün olayın yaşandığı bölgeye giderek iyi bir haber almayı bekliyor. Taşdamir'in ağabeyi Bayram Taşdemir, bugüne kadar herhangi bir yetkilinin kendilerini aramadıklarını söyleyerek, “Kendimizi yalnız hissediyoruz. Yetkililer bize açıklama yapsalar... Kardeşimin daha 20 günlük bebeği var” dedi.

Taşdemir 8 önce Van Büyükşehir Belediyesi'nde itfaiye eri olarak çalışmaya başladı. Asıl mesleği paramedik (sağlık personeli) olan Taşdemir kendi işini yapamayınca yıllarca inşaatlarda işçi olarak çalıştı. Son olarak da itfaiye eri olarak işe alındı. Taşdemir de birçok çalışma arkadaşı gibi çığın altında kalanları kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ancak bir daha dönemedi... Ailesi ise her gün olayın yaşandığı bölgeye giderek iyi haberler bekliyor.

Kayyımın işten attığı kepçe operatörü çığda öldüKayyımın işten attığı kepçe operatörü çığda öldü

'KARDEŞİMİ LÜTFEN BULUN...'

Taşdemir'in ağabeyi Bayram Taşdemir, bu ana kadar sadece Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ile görüştüklerini söyleyerek, "Hiçbir yetkili bizi aramadı. İçimiz ağlıyor. Bizi sahipsiz bırakmasınlar. Bir yetkilinin yanımızda durup bize bir şeyler söylemesini bekliyoruz. Biz sahipsiziz..." dedi.

Her gün olayın yaşandığı bölgeye giden Taşdemir, bölgede fırtınaların olduğunu, hava koşullarının da kötü olduğunu söyleyerek, "Kardeşim kimseyi sahipsiz bırakmazdı. O çok mülayim bir insandı" diyor ve ekliyor: "Hepimizin gözü o çığın altında. Biz aile olarak yetim büyüdük. Babamız yoktu bizim. Birbirimize hep destek olduk. Lütfen kardeşimi bulsunlar."

Ağabey Taşdemir, son olarak şöyle devam ediyor: "Kardeşimin 20 gün önce bir çocuğu dünyaya geldi. Diğeri iki yaşında. Onlar da evde babalarını bekliyor. Son kez konuşamadık kendisiyle..."

Çığ felaketlerinde ölü sayısı 41'e yükseldiÇığ felaketlerinde ölü sayısı 41'e yükseldi

Van'da çığla savaşın fotoğraflarıVan'da çığla savaşın fotoğrafları