Suriye sınırına 300 araçlık askeri sevkiyat

Hatay'da Suriye sınırına askeri sevkiyat yapıldı. Konvoyda 300'den fazla askeri araç bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), askerler, mühimmat ve askeri araçların yer aldığı konvoyu Suriye sınırındaki birliklerine sevk etti.

Türkiye'deki farklı birliklerinden Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderilen ve ilçedeki birliklerde bekletilen komandolar, bugün Suriye sınırına gönderildi.

Güvenlik önlemleri altında aralarında komandoları taşıyanların da bulunduğu 300'ü aşkın askeri aracın yer aldığı konvoy, sınır birliklerine yönlendirildi.

Reyhanlı ilçesi Suriye'de çatışmaların yaşandığı ve Suriye ordusunun askeri harekat düzenlediği İdlib vilayetiyle komşu. Türkiye ve Rusya arasında Soçi'de imzalanan mutabakat kapsamında Türk askerleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde gözlemci olarak görev yapıyor. 3 Şubat'ta Suriye ordusunun açtığı topçu ateşiyle 7'si asker 1'i sivili 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Çatışmalardan kaçan on binlerce kişi yerinden olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib konusundaki gelişmeler her geçen gün altından kalkılamaz bir duruma geldi. Çok sabrettik. Öyle ki, rejimin maalesef Rusya'nın da görmezliğiyle yapmış olduğu varil bombalarıyla vesaire saldırılar var. 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor" demişti. (HATAY/AA)

Erdoğan: 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyorErdoğan: 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor