Türkan Elçi: Tahir, 'Üzerimdeki kar erirse her şey ortaya çıkar’ dedi

Tahir Elçi cinayetinden 4 yıl sonra 3 polisin ifadesinin alınması üzerine eşi Türkan Elçi, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Türkan Elçi, “Bu sabah 3 şüpheli polisin ifadesi ile ilgili Tahir’den görüş almaya gittim. Elçi, ‘Üzerimdeki 4 yıllık kar erirse her şey ortaya çıkar’ dedi” mesajını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayeti soruşturmasında 4 yıl sonra Londra Üniversitesi’ne bağlı Adli Mimarlık Bölümünün “muhtemel fail olarak tespit ettiği” 3 polisin “şüpheli” sıfatıyla ifadesini aldı. Başsavcısı Ahmet Yavuz, “Bundan sonra artık soruşturma aşaması tamamlanıp, dava aşamasına geçilecek” açıklamasını yaptı.

Soruşturma dosyasında 4 yıl sonra yaşanan bu gelişme üzerine Türkan Elçi, bugün Tahir Elçi’nin Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardında üstü karla kaplı Elçi mezarının fotoğrafını Twitter hesabında paylaşan Türkan Elçi, şunları yazdı: “Bu sabah 3 şüpheli polisin ifadesi ile ilgili Tahir’den görüş almaya gittim. İnanıyor musun, dedim. Önce sustu. Sonra ‘Üzerimdeki 4 yıllık kar erirse her şey ortaya çıkar’ dedi. Beraber yağan karı seyrettik.” (DUVAR)