AÜ öğrencileri: 37 öğrenciye soruşturma açıldı

Ankara Üniversitesi öğrencileri, açılan soruşturmalar ve verilen cezalarla ilgili basın toplantısı yaptı. Toplantıya HDP milletvekilleri de destek verdi. Toplantıda, 37 öğrenciye soruşturma açıldığı ve 16 öğrencinin de burslarının kesildiği bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi öğrencileri güz döneminde artış gösteren soruşturmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Mülkiyeliler Birliği’nde bir araya gelen çok sayıda öğrenci adına yapılan ortak açıklamada, bir dönemde 37 öğrenciye soruşturma açıldığı ve çeşitli cezalar verildiği belirtildi.

İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat, Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Üniversiteler Şubesi Başkanı Meltem Kayıran, Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent, HDP’li milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ile Meral Danış Beştaş ve HDP Ankara İl Eş Başkanı Perihan Pakize Sinemiloğlu da basın toplantısına katılarak öğrencilere destek verdi.

DTCF’den 18, SBF’den 12, HF’den 4 ve İLEF’ten 3 öğrenciye soruşturma açıldığını ve öğrencilere 1 haftayla bir dönem arasında cezalar verildiği bilgisine yer verilen açıklamada, 16 öğrencinin de burslarını kesildiği belirtildi.

İktidar, YÖK, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, polis, ÖGB ve faşist çetelerin el birliğiyle öğrencilere saldırdığının belirtildiği açıklamada, “öğrencilerin burslarını keserek, yurttan atarak öğrencileri açlığı ve yoksulluğa mahkum edenlerle intiharlara neden olanlar ve bu cezaları verenler aynı kişilerdir” dendi.

Saldırılara karşı sıra arkadaşlarını dayanışmaya çağıran öğrenciler, biat etmeyeceklerini açıkladı.

Öğrencilerin açıklamasını ardından konuşan İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat, toplumun üzerine atılan kara bir örtü olduğunu belirterek “Karanlık bir dönemdeyiz. Üniversiteler de bundan etkileniyor” dedi. Kanat, açılan soruşturmalarla ilgili hukuki destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

HDP İl Eş Başkanı Sinemiloğlu, parti olarak her zaman gençlerin yanında olacaklarını belirterek “Sizinle bu faşizmi yeneceğiz” diye konuştu.

AÜ’deki hukuksuzluğun sistematik hale geldiğini belirten Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dinçer Demirkent ise, öğrencilerin yanında olacaklarını belirtti.

HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu da birçok meslekten insanın açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığını hatırlatarak, “mücadeleyi hep birlikte yürüterek kazanabiliriz” dedi.

Son konuşmayı yapan HDP’li milletvekili Meral Danış Beştaş, gençlerin baskılara karşı mücadelesinin önemine değinerek, “sizler haklısınız. En büyük gerçek de budur” dedi. (HABER MERKEZİ)