Gökçek'e terör finansmanından suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski belediye başkanı Melih Gökçek’in de aralarında bulunduğu yedi kişi hakkında görevi kötüye kullanma, suç örgütüne yardım etme ve terörizmin finansmanı suçlarını işledikleri gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de bulunduğu yedi kişi hakkında görevi kötüye kullanma, suç örgütüne yardım etme ve terörizmin finansmanı suçlarını işledikleri gerekçeleriyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Büyükşehirin başvurusunda, kamuya ait bir taşınmazın bilinçli ve planlı bir şekilde alınan meclis kararları ve imar değişiklikleri ile FETÖ mensuplarına hukuka aykırı şekilde tahsis edildiği ve aynı yöntemlerle FETÖ’ye maddi menfaat sağlandığı belirtildi.

Gökçek’in yanı sıra büyükşehir belediyesinin şikayetçi olduğu diğer isimler, Önder Aytaç, Şadan Sakınan, Aydın Boşgelmez, Mustafa Bilgili, Rahmi Bıyık ve Ahmet Ertürk oldu.

SARAYDAKİ KAMU ALANI ŞİKAYET KONUSU

Yapılan suç duyurusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2008 yılında eğitim tesisi kurmak amacıyla Keçiören ilçesinde bulunan Saray beldesinde kamuya ait bir alanı talep ettiği belirtildi. Alan hakkında Saray Belediyesi TOKİ’ye yazdığı yazıda bir kısmının kendilerine devredilmesini, diğer bir kısmının Emniyet Genel Müdürlüğü’ne verilmesini kabul etti. Ancak bu işlem, yazıya rağmen gerçekleşmedi ve bahsi geçen alan TOKİ tarafından ihale edilerek “İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi” ve “Aygen Konut Yapı Kooperatifi”ne satıldı.

Suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu kamu alanında tarihleri belirtilerek toplam 7 kez imar değişikliği yapıldığı ve bulunduğu bölgedeki emsal alanlardaki yapılardan daha fazla inşaat yapma hakkı tanındığı belirtildi. Dilekçede, FETÖ üyesi yöneticilerden oluşan kooperatiflerin, Belediye kanalıyla yapılan imar değişikliklerinin ardından haksız menfaat ve kazanç sağladığı ve bu kazançların FETÖ’ye finansman sağladığı iddia edildi.

Savcılığa verilen dilekçede Gökçek’in şikayet konusu olan imar planları arasındaki farkı anlayabilecek mesleki deneyimi bulunduğuna ve gündeme almasının dışında, Meclis kararlarına karşı dava açmadığına dikkat çekilirken, FETÖ üyesi üçüncü kişilerin haksız menfaat elde etmesine aracılık ettiği belirtildi.