Diyanet İşleri Başkanı'ndan korona virüsü konulu hutbe: Temizlik imanın yarısıdır

Korona virüsüyle ilgili devletin çeşitli kurum ve kuruluşları genelge ve kurallar yayınlarken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da cuma hutbesini bu konuya ayırdı. Erbaş, "Sevgili Peygamberimiz dış temizlik ile kalpteki iman arasında bir bağ kurar ve şöyle buyurur; Temizlik imanın yarısıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, temizlik ve yeni tip korona virüsü konulu hutbe verdi. Erbaş, "Müminin temel vasıflarından biri olan temizlik, pak ve nezih bir bedenin, necasetten arınmış giysilerin yanı sıra huzurlu bir kalbe sahip olmaktır. Bu yüzden sevgili Peygamberimiz dış temizlik ile kalpteki iman arasında bir bağ kurar ve şöyle buyurur; Temizlik imanın yarısıdır" dedi.

Gaziantep'te Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde cuma namazı öncesi dua edildi. Burada hutbe veren Erbaş, Müddessir Suresi'nin ayetlerini okudu. Erbaş, "Allah'a hakkıyla ibadet ederek O'nun rızasını kazanmak ancak temizlikle mümkündür. Unutmayalım ki abdest ve gusül, eşsiz bir temizlik sistemidir ve başta namaz olmak üzere birçok ibadetimizin ön şartıdır. Beden temizliğine, ağız ve tırnak bakımına özen göstermek, haftada en az bir defa bilhassa cuma günü yıkanmak Peygamberimizin sünnetidir" diye konuştu.

'RABBİMİZE ŞÜKÜRLER OLSUN VAKAYA RASTLANMADI'

Salgın hastalıkların yeryüzünde dolaştığını söyleyen Erbaş, "Dünyanın dört bir köşesini tehdit eden virüsler, toplu kayıplara sebep oluyor. Rabbimize şükürler olsun ülkemizde bir vakaya rastlanmadı ama kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için hepimize sorumluluk düşüyor. Çeşitli virüs salgınlarından etkilenmemek için tedbiri elden bırakmayalım. Temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edelim. Ellerimizi günde birkaç defa sabunlu suyla ovalayarak yıkayalım. Ellerimiz kirliyken gözümüze, burnumuza ve ağzımıza dokunmayalım. Bedenimizin zayıf düşmemesi için bol sıvı tüketelim. Dengeli beslenelim ve düzenli uyuyalım. Hapşırırken ya da öksürürken bir mendille, mendil yoksa dirseğimizin içiyle ağzımızı kapayalım. Yaşadığımız mekanları sık sık havalandıralım. Dinimizin haram kıldığı ve bedenimizi hastalıklara açık hale getiren sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri zararlı maddelerden uzak duralım" dedi. (AA)