Oda TV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Oda TV soruşturmasında Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Pehlivan kararın ardından, "Bu hukuksuzluğunuzun perde arkasını da yazacağım, hiç şüpheniz olmasın" dedi. Murat Ağırel ve Yeni Yaşam gazetesinden gözaltına alınan isimler ise serbest bırakıldılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklandığı soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Pehlivan'ın 8. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusu saat 19.14 itibariyle bitti. Mahkeme, Pehlivan’ın tutuklanmasına karar verdi. Barış Pehlivan kararın ardından, "Bu hukuksuzluğunuzun perde arkasını da yazacağım, hiç şüpheniz olmasın" dedi.

YENİ YAŞAM GAZETESİ ÇALIŞANLARI SERBEST BIRAKILDI

Bu arada Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Sorumlu Müdür Aydın Keser ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, MİT görevlisinin cenaze haberi gerekçe gösterilerek tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Her üç gazeteci de yurtdışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza verme şartıyla serbest bırakıldılar.

Yeni Yaşam editörü Semiha Alankuş ise serbest bırakıldı.

Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç, Libya'da ölen bir MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yer aldığı haberi yayınladıkları gerekçesiyle önceki gün tutuklanmıştı. Oda TV için erişim engellemesi kararı da çıkarılmıştı. İfadeye çağrılan Barış Pehlivan, adliyeye gelirken yaptığı açıklamada "Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık. Gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunu yaşarken, Oda TV kapatılmadı. Ben şu an BTK’nın idari tedbir iddiasıyla geçici olarak kapattığı ve şu an okuruna ulaşamayan Oda TV’nin genel yayın yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım. Onun için çağırdılar. Avukatlarımızı aradılar ve ifade vermeye geldim" demişti. (HABER MERKEZİ)

İmamoğlu: Oda TV'yi kapatanla seçimi iptal ettiren kafa aynıİmamoğlu: Oda TV'yi kapatanla seçimi iptal ettiren kafa aynı

Bir gazeteci daha ifadeye çağırıldı... Murat Ağırel: Hedef gösteriliyordumBir gazeteci daha ifadeye çağırıldı... Murat Ağırel: Hedef gösteriliyordum