Meslek liseleri maske üretimine başladı

Korona virüsü salgını nedeniyle meslek liselerinde maske üretimi başladı. Yoğun talep ve maske bulma konusunda sorun yaşanması nedeniyle üretim yapılacak okul sayısı da artırıldı. N95 standardındaki maskeler 7 ilde, cerahi maskeler ise 21 ilde üretilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne yönelik önlemler kapsamında meslek liselerinde maske üretimine başlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Maske üretimine başladık. Ekip arkadaşlarımın başlattığı çalışmalar hızla üretime dönüştü. Meslek liseli gençlerimiz cerrahi ve N95 maske üretimine başladı. Üstelik üretim yapacak okul sayımızı da arttırdık” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM YAPILACAK YERLERE 11 İL DAHA EKLENDİ

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, maske sıkıntısı yaşanması üzerine üretim için yapılacak okul sayısı arttırıldı.

İstanbul, Bursa ve Hatay'da planlanan N95 standardında maske üretimi Mersin, Ankara, Tekirdağ ve Gaziantep'te de yapılacak.

Cerrahi maske üretimi için belirlenen 14 ile Bartın, Denizli, Kayseri, Manisa, Mersin, Muğla ve Tekirdağ da eklendi.

ÖZER: UZUN SOLUKLU YATIRIM İÇİN KAPASİTEMİZİ ARTIRDIK

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, meslek liselerinde ilk maskelerin üretilmeye başladığını söyledi.

Özer, "İlk sevindirici haber Manisa'dan geldi. Manisa'da İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde günde bin hijyen cerrahi maske üretimi başladı. Bir günde 10 bin ilave maske siparişi aldılar” dedi.

“Tüm iller hızla maske üretimine girdikçe talepler en kısa sürede ve en makul fiyatla karşılanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” diyen Özer, şöyle devam etti:

“Piyasadaki maske sıkıntısı nedeniyle bu pilot okullarımıza illerden ve çevre illerden yoğun siparişler verildi. Bu konuda uzun soluklu yatırım yapmak için kapasitemizi artırmaya karar verdik. N95 standardında üretim yapan il sayısını 3'ten 7'ye çıkardık. Cerrahi maske üretecek il sayısını 21'e, okul sayısını ise 37'ye çıkardık." (HABER MERKEZİ)