Yalman için açıklama: Korona kanaati oluştu

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın korona virüsü nedeniyle ölmüş olabileceği açıklandı: Eşinin test sonucu pozitif.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ölümünden dört gün sonra, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın ölümünün korona virüsü nedeniyle yaşanmış olabileceğini açıklandı.

Başhekimlik açıklamasında, Yalman’ın ilk olarak 11 Mart’ta nefes darlığı şikayeti yaşadığını ve 15 Mart’ta Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk olduğunu söyledi. Yalman’ın eşi Belma Yalman'ın test sonuçlarının da pozitif geldiğini açıklayan başhekimlik, Yalman’ın ölüm nedeniyle ilgili, “Eşinin test sonucunun COVID pozitif gelmesi üzerine merhum Aytaç Yalman'ın klinik tablosunun da uyumlu olduğu dikkate alındığında COVID 19’a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur” ifadelerini kullandı. Ayrıca açıklamada, Yalman’ın hipertansiyon dışında ek bir hastalığının bulunmadığı belirtildi.

79 yaşında vefat eden Yalman’ın ölüm nedeni ile ilgili daha önce ailesine yakın kaynaklar, korona virüsü testinin yapıldığını ve sonucun negatif çıktığını açıklamışlardı. (HABER MERKEZİ)

Aytaç Yalman'ın testi negatif çıkmışAytaç Yalman'ın testi negatif çıkmış

Koca açıkladı: Yalman ile ölüm sayısı üçe yükseldiKoca açıkladı: Yalman ile ölüm sayısı üçe yükseldi